Τρίτη 1 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Μήνυμα προς τους εργαζόμενους και το λαό απευθύνει η ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την είσοδο του νέου χρόνου

«

Ο νέος χρόνος, που άρχισε, έχει ήδη σημαδευτεί από την πιο αυξημένη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εξαπολύθηκε ένας άγριος πόλεμος, εναντίον όλων των λαών, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Αφγανιστάν είναι μόνο η αρχή. Μεθοδεύεται η επέκτασή του και σε άλλες χώρες, ενώ κλείνει όλο και περισσότερο η στρόφιγγα στοιχειωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η δικτατορία του κεφαλαίου ενισχύεται με νέο πλέγμα νόμων, που στοχεύουν κατευθείαν στην εξασθένιση των λαϊκών, αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων και στην απόλυτη υποταγή των λαών στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της αυξανόμενης φτώχειας.

Σε αυτό το μήκος κύματος είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ, που ασύστολα δημαγωγεί, για να υφαρπάσει ψήφους. Η ομόγνωμη στάση τους υπέρ του ιμπεριαλιστικού πολέμου, καθώς και του ΕΥΡΩ, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των νέων τρομονόμων, το αποδεικνύει καθαρά. Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και όσων πολιτικών δυνάμεων συμφώνησαν, θα τους στιγματίζει η απόφαση να σταλεί ελληνικός στρατός στο Αφγανιστάν.

Το 2002 φέρνει μαζί του την προετοιμασία, να χτυπηθούν άγρια τα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στο ανθρώπινο βιοτικό επίπεδο, στην εργασία. Ο "κοινωνικός διάλογος" υποκρύπτει την επιχείρηση ενταφιασμού ακόμη και κατακτήσεων, που, αν και ανεπαρκείς σήμερα, έγιναν πράξη με πολλούς και σκληρούς αγώνες.

Καμιά νέα σελίδα δεν ανοίγει για τους εργαζόμενους με την καθιέρωση του ΕΥΡΩ. Ανοίγει νέα σελίδα για την πλουτοκρατία. Νέα σελίδα υπέρ του λαού θα ανοίξει, μόνο όταν θα βγει ο ίδιος στο προσκήνιο και θα χαράξει τη δική του πορεία.

Οι εξελίξεις, που διαγράφονται, επιβάλλουν ένταση των προσπαθειών για την έκφραση της αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, της Κύπρου, των Βαλκανίων, της Τουρκίας. Επιβάλλουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος, της διευρυμένης πάλης για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες

ΑΘΗΝΑ 29/12/2001».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ