Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 23 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση της πάλης ενόψει της ΔΕΘ

Την Πέμπτη 27/8, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας

Σωματεία της Θεσσαλονίκης οργανώνουν πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης και την προετοιμασία της παρέμβασής τους ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, στις αρχές του Σεπτέμβρη στο φόρουμ της ΔΕΘ. Η σύσκεψη θα γίνει την Πέμπτη 27/8, σε ώρα και χώρο που θα ανακοινωθεί από Δευτέρα, και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το κάλεσμα υπογράφουν τα Σωματεία Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Εμποροϋπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με αποκορύφωμα την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες βδομάδες πανελλαδικά αλλά και στην πόλη μας, αποδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο ότι κυβέρνηση και εργοδοσία επιλέγουν να θυσιάσουν τα δικαιώματά μας, την υγεία των εργαζομένων και των παιδιών τους, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους.

Την ίδια στιγμή δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, με απολύσεις, αναστολή εργασίας, εκ περιτροπής, τηλεργασία και άλλα αντεργατικά μέτρα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας, για την προστασία της υγείας μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Να σχεδιάσουμε το πώς θα υπερασπίσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Είναι καθαρό ότι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργανωμένη, μαζική, ενωτική απάντηση μέσα από τα σωματεία τους. Πληρώσαμε ήδη πάρα πολλά, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με την υγεία και τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ