Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αναμένει τα επιδημιολογικά δεδομένα...

Από τα επιδημιολογικά δεδομένα θα καθοριστούν τα ζητήματα της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία στις 7 Σεπτέμβρη, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του «ANT1».

«Αναλύουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αυτά εμφανίζονται μέρα με τη μέρα, πάντα σε πολύ στενή συνεργασία με τους ειδικούς», είπε, σημειώνοντας πως «είναι πολύ νωρίς για να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με την επανέναρξη που δρομολογείται σε πέντε βδομάδες» και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων. Επανέλαβε επίσης πως υπάρχουν πολλά σενάρια που έχουν συζητηθεί, όπως να είναι όλα τα παιδιά στην τάξη με αυξημένα μέτρα προστασίας, ενδεχομένως και με μάσκες, το ενδεχόμενο της εκ περιτροπής διδασκαλίας και άλλα.

Σε ό,τι αφορά την εξεταστική των φοιτητών, σημείωσε πως έχουν δοθεί οδηγίες να ακολουθηθεί τρόπος εξέτασης είτε εξ αποστάσεως είτε διά ζώσης.

Την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σενάρια διαχείρισης του ζητήματος, επιτακτικά τίθεται η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες και την πραγματικότητα που διαμορφώνεται, αλλά και την εμπειρία από την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Τέτοια είναι η ενίσχυση των υποδομών των σχολείων, η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, η εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των μαθητών στη μόρφωση. Σχετικές ανακοινώσεις σε αυτή την κατεύθυνση δεν έχουν γίνει, ενώ αντίθετα μεσολάβησε - ανάμεσα στα άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθήθηκαν το τελευταίο διάστημα - η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, η εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής προχωρά με νήπια σε κοντέινερ κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ