Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη φωτιά στην Αταλάντη

Μέτωπο και στα Κύθηρα

Eurokinissi

Φωτιά ξέσπασε χτες στη δυτική πλευρά της πόλης της Αταλάντης, σε μια έκταση που απέχει 200 περίπου μέτρα από τα τελευταία σπίτια της κωμόπολης. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που ειδοποιήθηκαν στις 13.09, βρέθηκαν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες οι οποίες βρίσκονταν σε ρεματιά, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας είχαν εκτελέσει την πρώτη ρίψη νερού, ενώ συγκεντρώνονταν πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη την περιοχή. Οι άνεμοι ήταν έντονοι και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τις φλόγες για να μην επεκταθούν σε δασική κυρίως έκταση νότια και νοτιοδυτικά της πόλης της Αταλάντης. Στον τόπο επιχειρούσαν 54 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε και στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στα Κύθηρα κοντά σε περιοχή με σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσε ένα ελικόπτερο. Στην πορεία οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αποτελούνταν από 66 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν τρία ελικόπτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ