Πέμπτη 30 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Μεγάλη συμμετοχή την πρώτη μέρα των εκλογών

Στιγμιότυπο από τις αρχαιρεσίες
Στιγμιότυπο από τις αρχαιρεσίες
Με ικανοποιητική συμμετοχή και αρκετές νέες εγγραφές μελών, ξεκίνησαν τη χτεσινή μέρα στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα οι εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή και την Τρίτη 4 Αυγούστου, επίσης στον οικισμό της Λάρυμνας, ενώ τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η κάλπη θα μεταφερθεί στη Λαμία.

«Η προσέλευση μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική και είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που δείχνουν πλέον οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, είτε μόνιμοι είτε εργολαβικοί, στο κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου. Μιας εμπιστοσύνης που κερδήθηκε μέσα από τη δράση που αναπτύξαμε τόσο το τελευταίο διάστημα, με την οργάνωση του αγώνα απέναντι στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, όσο και τα προηγούμενα χρόνια πάνω σε μια σειρά από ζητήματα», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνδικάτου, Παναγιώτης Πολίτης. Και προσθέτει: «Εκτίμησή μας είναι ότι το Συνδικάτο θα βγει ενισχυμένο, κάτι που φαίνεται και από την εγγραφή νέων μελών. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, τόσο γύρω από τη ΛΑΡΚΟ όσο και συνολικότερα για τον κλάδο του Μετάλλου και την εργατική τάξη».

«Η ενίσχυση του Συνδικάτου Μετάλλου είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Επαιξε καθοριστικό ρόλο στους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο στην οργάνωσή τους, όσο και στο συντονισμό των επιχειρησιακών Σωματείων. Μπήκε μπροστά στο να ξεπεραστούν λογικές εφησυχασμού, να αποκρουστούν προσπάθειες διάσπασης, να απαντηθούν οι συκοφαντικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν η κυβέρνηση και η ειδική εκκαθάριση σε βάρος των εργαζομένων, να θεσπιστεί ένα πλαίσιο αιτημάτων που δίνει πραγματική διέξοδο στη ΛΑΡΚΟ και λειτουργεί ενωτικά για όλους τους εργαζόμενους», αναφέρει ο Δημήτρης Παναγιώτου, εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το Συνδικάτο Μετάλλου αποτέλεσε αποκούμπι για τους δεκάδες εργολαβικούς εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που δεν ανήκουν στη δύναμη του επιχειρησιακού Σωματείου».

Την ανάγκη ενίσχυσης του Συνδικάτου Μετάλλου, αλλά και τη συνολικότερη συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα Σωματεία που παλεύουν πραγματικά για το δίκιο της εργατικής τάξης, σημειώνει ο Χρήστος, που εργάζεται για 40 σχεδόν χρόνια στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Και τονίζει: «Η ανάγκη αυτή είναι σήμερα ακόμη πιο απαραίτητη, πιο χρήσιμη από κάθε φορά, καθώς αυτό απαιτεί η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι μέσα από μια σειρά νομοσχέδια και τροπολογίες, που σε μια νύχτα καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα. Η συσπείρωση στα Σωματεία είναι η απάντηση απέναντι στον εκφοβισμό και την καταστολή των εργατικών αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ