Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Δεν πάει άλλο»

Κλειδί το Παλαιστινιακό για την ειρήνη στην περιοχή. Να υπάρξει μαχητική αντίδραση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της χορωδίας των παιδιών της Παλαιστινιακής Παροικίας στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για να ψάλλει τα κάλαντα στην Γενική Γραμματέα του Κόμματος, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την εξής δήλωση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή:

«Τούτη τη μέρα που άκουσα τα κάλαντα από τα παιδιά της Παλαιστίνης, από παιδιά της Παλαιστινιακής Παροικίας, αισθάνομαι την ανάγκη να πω εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας ότι πραγματικά δεν πάει άλλο. Πρέπει πια να φύγουμε και από το στάδιο της συμπαράστασης, συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και να υπάρξει μια μαχητική μεγάλη αντίδραση του ελληνικού λαού, γι' αυτό που γίνεται τόσα χρόνια και γι' αυτό που γίνεται σήμερα στην Παλαιστίνη, που όχι μόνο αρνούνται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να έχει τη δική του πατρίδα, αλλά αρνούνται και το δικαίωμα να αγωνίζεται, ακόμα και το δικαίωμα ο αρχηγός της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Γιάσερ Αραφάτ, να μπορέσει να πάει στη Βηθλεέμ και να γιορτάσει αυτή τη μέρα, την καθιερωμένη μέρα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει ήδη αποφασίσει στο επόμενο διάστημα και μέσα στο Γενάρη, να αναλάβει πρωτοβουλία αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης θα την πάρουν στα χέρια τους όλοι οι εργαζόμενοι Ελληνες και Ελληνίδες. Το παλαιστινιακό θέμα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, είναι κλειδί για την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή. Κι αν αυτός ο αγώνας δε βρει τη δίκαιη διέξοδο που πρέπει, τότε θα σημάνουν ακόμα περισσότεροι κίνδυνοι για όλους τους λαούς της περιοχής. Για να μη λέμε λόγια θα προχωρήσουμε σε περισσότερα έργα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ