Σάββατο 18 Ιούλη 2020 - Κυριακή 19 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τιμούν την Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Διήμερο δραστηριοτήτων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Με διήμερο δραστηριοτήτων την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιούλη τιμούν την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την φοιτήτρια του Παντείου - μέλος της ΚΝΕ που δολοφονήθηκε από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ πριν από 40 χρόνια, η ΤΟ Πανεπιστημίων - Ερευνας Αττικής του ΚΚΕ και η ΠΟ Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.

Την Τετάρτη 22 Ιούλη, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς σε όλη την Αττική.

Και την Πέμπτη 23 Ιούλη, στις 8 μ.μ., σε εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα μιλήσει η Ιουλία Χρονοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Πανεπιστημίων - Ερευνας Αττικής του ΚΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Θανάσης Κοτρώνης, μέλος του ΤΓ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ, που ήταν παρών στη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου στο χώρο του εργοστασίου.

«Πολέμησες κι έπεσες και μας έρχεσαι πάλι, Σωτηρία απ' το χαρούμενο μέλλον»: Οι στίχοι αυτοί του Γιάννη Ρίτσου, γραμμένοι για την νεαρή ΚΝίτισσα που δολοφονήθηκε ενώ μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες, κοσμούν το κάλεσμα των Οργανώσεων, όπου αναφέρεται επίσης: «Εμπνεόμαστε από το παλικαρίσιο παράδειγμά της, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα. 40 χρόνια μετά ο αγώνας της Σωτηρίας, ο δρόμος που βάδισε, παραμένουν επίκαιρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ