Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2002
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Πλασιέ του ΕΥΡΩ

Ως πλασιέ του ΕΥΡΩ εμφανίστηκε χτες αργά το βράδυ στη Βουλή ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2002. Η ομιλία του ήταν επικεντρωμένη στην επικείμενη κυκλοφορία του ΕΥΡΩ, την οποία χαρακτήρισε ιστορικό γεγονός που θα μείνει στους αιώνες, ενώ δεν παρέλειψε να περιγράψει ούτε λίγο ούτε πολύ μια Ελλάδα του ΕΥΡΩ η οποία θα ευημερεί.

Κατά τον Κ. Σημίτης με το νέο νόμισμα «12 κυρίαρχα και ανεξάρτητα ευρωπαϊκά κράτη ταξιδεύουμε μαζί στον κόσμο» «στην πραγματική και κοινωνική σύγκλιση», στην «άνοδο του βιοτικού επιπέδου». Το νέο νόμισμα, είπε, αλλάζει την Ελλάδα σε «μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, είναι ένας σταθμός για τον εθνικό στόχο του ελληνικού λαού, για την πραγματική και κοινωνική σύγκλιση».

Αφού περιέγραψε τον παράδεισο του ΕΥΡΩ δε δυσκολεύτηκε να αντιστρέψει και την πραγματικότητα του προϋπολογισμού. Ετσι κατά τον Κ. Σημίτη οι στόχοι του προϋπολογισμού είναι η οικονομική σταθερότητα, η αποφασιστική προώθηση του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης, η αύξηση της απασχόλησης, η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.. Ο πρωθυπουργός μάλιστα παρά τη μείωση των κοινωνικών δαπανών ισχυρίστηκε ότι με τον προϋπολογισμό τίθεται ο στόχος της ενίσχυσης της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του κοινωνικού κράτους.

Για την επίτευξη αυτού του «παραδείσου» του ΕΥΡΩ και της ΕΕ, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη ΝΔ που «προς τιμήν της» αποδέχτηκε «τον εθνικό στόχο της ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ