Σάββατο 4 Ιούλη 2020 - Κυριακή 5 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Λούτσα, Αρκαδία και Θεσσαλονίκη

Από τη φωτιά στη Λούτσα
Από τη φωτιά στη Λούτσα
Σε εξέλιξη ήταν μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Φοίνικας του δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε κίνδυνος για κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Στο σημείο παραβρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Δάρδαλη, δημοτικό σύμβουλο Σπάτων - Αρτέμιδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούσαν 19 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν υδροφόρες της Τοπικής Διοίκησης και μηχανήματα έργου.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής και στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Η πυρκαγιά έκαιγε δασική έκταση στην περιοχή Φαλαισία. Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, από αέρος συνέδραμαν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Φωτιά εκδηλώθηκε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης στη Δημοτική Ενότητα Μίκρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επρόκειτο για έκταση με ξερά χόρτα σε αγροτική περιοχή, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 9 π.μ. για τη φωτιά και στο σημείο επιχειρούσαν έξι οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη σε δασική έκταση στην Κάρυστο Ευβοίας. Το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη 59χρονη, που μένει στο χωριό Κατσαρώνι, ως υπαίτια πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ