Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ
Η ... αποκατάσταση έρχεται αλλά για τους επιχειρηματικούς ομίλους

Δύο χρόνια μετά την καταστροφή στο Μάτι και ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πλήρους αποκατάστασης των πληγέντων αλλά και της περιοχής, ο υπουργός Περιβάλλοντος πραγματοποίησε χτες μια επικοινωνιακού τύπου επίσκεψη στην περιοχή, με αφορμή την ανάρτηση προς διαβούλευση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Οπως γίνεται φανερό, μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η πολεοδομική συγκρότηση του νέου οικισμού, που εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός τουριστικού πόλου στην ευρύτερη περιοχή με γνώμονα τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αλλωστε, κάτι τέτοιο περιλαμβάνεται και στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής αλλά και στα λεγόμενα αναπτυξιακά σχέδια για την Ανατολική Αττική. Στη συγκεκριμένη δε περιοχή, σημείο αναφοράς είναι το λιμάνι της Ραφήνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφερόμενος στο πολεοδομικό σχέδιο ανέφερε ότι «εάν θέλουμε να κάνουμε το Μάτι τον πιο τέλειο πολεοδομικά οικισμό ολόκληρης της χώρας (...) αυτό θα σήμαινε ατελείωτες κατεδαφίσεις, οι οποίες θα οδηγούσαν σε μία πάρα πολύ μεγάλη και απολύτως κατανοητή κοινωνική αναστάτωση». Οπως είπε, με το πολεοδομικό σχέδιο που κατατέθηκε προβλέπονται κατεδαφίσεις για 140 περίπου σπίτια και 340 μάνδρες και αυλές, με σκοπό τη διάνοιξη διόδων προς την παραλία και τη διευθέτηση ρεμάτων.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δ. Οικονόμου ανέφερε ότι οριστικοποίηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου «θα σημάνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό της περιοχής θα είναι άμεσα οικοδομήσιμο», σημειώνοντας επίσης ότι «έχει ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε πριν την έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής σε πολλές περιοχές να είναι σαφές πού μπορεί να οικοδομηθεί και αυτό αφορά όσους είχαν κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και όσους δεν είχαν μέχρι σήμερα δικαίωμα να χτίσουν νομίμως»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ