Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο κύμα κακοκαιρίας

Πρόσκαιρη βελτίωση παρουσίασε χτες ο καιρός στη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. Ομως, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα αυτά τη νύχτα προς το Σάββατο θα επεκταθούν και στα νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, ενώ στη βόρεια Ελλάδα είναι πιθανό να χιονίσει για λίγο και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από την Κυριακή μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων, αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ θα πνέουν γενικά νότιοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.

Παρά την ύφεση της κακοκαιρίας, περισσότερα από 350 χωριά παρέμειναν και χτες αποκλεισμένα από τα χιόνια. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες ήταν απαραίτητες στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Προχτές το βράδυ, η αμαξοστοιχία Εδεσσας -Αθήνας που μετέφερε 250 άτομα ακινητοποιήθηκε στο σταθμό του Δομοκού. Μετά από ώρες, οι επιβάτες της μετεπιβιβάστηκαν σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλου -Αθήνας. Ομως και αυτή ρυμουλκήθηκε μέχρι το Λιανοκλάδι. Κατά την πορεία αποκαταστάθηκε μερικά η λειτουργία των συστημάτων του τρένου και συνέχισε το ταξίδι του μέχρι την Αθήνα. Πολλοί επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και προωθήθηκαν στην Αθήνα. Για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, τους ...επιστράφηκε το αντίτιμο του εισιτηρίου τους.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΟΣΕ αποδίδει τα προβλήματα σε «σε ευπαθή σημεία των μηχανών, τα οποία προσβαλλόμενα από το χιόνι ή εξαιτίας του παγετού οδηγούν σε διακοπές των κινητήρων. Τέτοιες ανωμαλίες δεν είχαν παρουσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια, γιατί δεν υπήρξαν τέτοιες καιρικές συνθήκες».

Ο ΟΣΕ θα καταβάλει αποζημίωση 100.000 δραχμές σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στην αμαξοστοιχία, που είχε εγκλωβιστεί πριν λίγες μέρες στον Εβρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ