Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΝΕΧ ΝEORION» - «ISRAEL SHIPYARDS»
Φτιάχνουν κορβέτα για τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

Συμφωνία για τη συμπαραγωγή κορβέτας ανακοίνωσαν η αμερικανική «ΟΝΕΧ Νeorion Shipyards» (με έδρα τη Σύρο) και η «Israel Shipyards Ltd», σε άλλη μια πτυχή της μετατροπής της χώρας σε κόμβο υλοποίησης των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, που βάζει το λαό στο στόχαστρο των ανταγωνισμών.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, πρόκειται για σκάφος πολλαπλών χρήσεων, με δυνατότητες προσνήωσης μεσαίου μεγέθους ελικοπτέρου, ανάπτυξης μονάδων ειδικών δυνάμεων, και «σχεδιασμένο για περιπολίες και προστασία των συνόρων στην Ανατ. Μεσόγειο». Αλλωστε, στις επιμέρους δυνατότητες του σκάφους, μεταξύ άλλων, αναφέρονται στοιχεία όπως η «Προστασία υπεράκτιων εγκαταστάσεων. Προστασία ΑΟΖ... Συμμετοχή σε ναυτικές επιχειρήσεις μάχης» κ.ά., με το βλέμμα δηλαδή στην αντιπαράθεση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της.

Αλλωστε, οι δυο εταιρείες δεν κρύβουν λόγια, αφού, όπως αναφέρουν, η «στρατηγική συνεργασία» τους θα συμβάλει και στο «να φέρει τις δυο χώρες πιο κοντά από ποτέ, ανοίγοντας τις ενεργειακές διαδρομές της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής, με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης, δεδομένου ότι η "ONEX Shipyards" είναι μια εταιρεία των ΗΠΑ με όραμα να δημιουργήσει τον κορυφαίο κόμβο ναυπήγησης και logistics στην περιοχή». Τονίζεται, άλλωστε, ότι το πλοίο θα συνδυάζει τεχνογνωσία ελληνικών, ισραηλινών και αμερικανικών επιχειρήσεων, ενώ οι αρμόδιοι των δυο εταιρειών παραπέμπουν και σε όσα έλεγε ο Keith Silver, εμπορικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τον Φλεβάρη στη Σύρο, σε κοινή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ONEX και τα Ισραηλινά Ναυπηγεία, ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ βλέπει την επένδυση στο Νεώριο ως μείζονα επένδυση των ΗΠΑ, σε στρατηγικό, εμπορικό και συμβολικό επίπεδο».

Θυμίζουμε η ΟΝΕΧ θέλει να βάλει στο χέρι και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, έχοντας και για εκεί σχέδια κατασκευής φρεγατών, αλλά και ως σημείο ναυπηγοεπισκευής για τον 6ο Στόλο, μετατρέποντας σε συνδυασμό με τη Σούδα και τη Σύρο ολόκληρη την Ελλάδα σε μόνιμο αγκυροβόλιο και ορμητήριό του για τα δολοφονικά του σχέδια σε όλη την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ