Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
Οι παραστάσεις του καλοκαιριού

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και επανέρχεται δυναμικά παρουσιάζοντας την παράσταση «Γκόλφω» από το «Αρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2015 και έχει δώσει μέχρι τώρα 500 παραστάσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο «Παράδεισος» από τον θίασο «Πρόοδος» του Δημήτριου Κοτοπούλη, στις 10 Αυγούστου 1894.

Η πρώτη παράσταση για την καλοκαιρινή περίοδο θα δοθεί στις 15 Ιούλη.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος. Σκηνικά Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκκαλης, Εφη Κιτσαντά, Βασίλης Τσόρλαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

Ακόμα, στο πλαίσιο της ενότητας Θέατρο της Αφήγησης και της Επινόησης θα παρουσιαστούν οι Παραλογές, που αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία δημοτικών τραγουδιών, αναπτύσσουν ένα μύθο που εξελίσσεται σταδιακά και έχει όλα τα γνωρίσματα και τα στοιχεία της αφηγηματικής ποιητικής γραφής. Αντλούν το περιεχόμενό τους από αρχαίους ελληνικούς μύθους, από νεότερες παραδόσεις ή ακόμη και από δραματικού χαρακτήρα κοινωνικά περιστατικά.

Για τη σκηνική απόδοση των παραλογών έχουν επιλεγεί τρία χαρακτηριστικά δημοτικά τραγούδια: «Το Γιοφύρι της Αρτας», «Του Νεκρού Αδελφού» και «Ο Γυρισμός του ξενιτεμένου».

Το «Γιοφύρι της Αρτας» σε σκηνοθεσία Βάσιας Χριστοπούλου και Πέπης Παπαδοπούλου θα παρουσιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας στις 21 και 22 Ιούλη στις 21.30. Το έργο «Του Νεκρού αδελφού» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαστεφάνου και Φιορελας Μαστρόκαλου θα ανέβει στο Κάστρο της Πάτρας στις 31 Ιούλη και 1 Αυγούστου στις 21.30 και «Ο Γυρισμός του Ξενιτεμένου» σε σκηνοθεσία Ιωάννη και Κοψίνη θα παρουσιαστεί στο Κάστρο της Πάτρας στις 4 και 5 Αυγούστου στις 21.30.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ