Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Αποτράπηκε αποκλεισμός μαθητή από τις πανελλαδικές εξετάσεις

Κανονικά συμμετέχει στο πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων μαθητής Γ' ΕΠΑΛ στα Γιάννενα, μετά από παρέμβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Ενωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών. Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Γονέων είχε κατήγγειλε τον αποκλεισμό του μαθητή επειδή στο Α' τετράμηνο του σχολικού έτους σε ένα μάθημα είχε βαθμό κάτω από τη βάση. Ο αποκλεισμός στηρίχθηκε σε πρόσφατη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιτρεπόταν στους μαθητές η συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις με επανεξέταση του μαθήματος τον Σεπτέμβρη. Σημειώνεται ο αιφνιδιασμός του μαθητή, της οικογένειας και της σχολικής κοινότητας, καθώς η Διεύθυνση του σχολείου είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται κώλυμα.

Στην ανακοίνωσή της η Ενωση Γονέων σχολιάζει ότι «δεν πάρθηκε καθόλου υπόψη ότι, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της καραντίνας και το σταμάτημα της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας σχεδόν σε όλο το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και της ακύρωσης των ενδοσχολικών εξετάσεων, δεν δόθηκε η δυνατότητα στον μαθητή να βελτιώσει το βαθμό του».

Τέλος, η Ενωση Γονέων καταλήγει ότι «είναι απαράδεκτο να αποκλείονται μαθητές από τις εξετάσεις και το σχεδιασμό του μέλλοντός τους, από αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος και από τέτοιου είδους διοικητικές ενέργειες που δεν σταθμίζουν τις επιπτώσεις στη ζωή των νέων ανθρώπων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org