Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Απόφαση της Λίγκας για επιστροφή θεατών

Αναζητώντας τρόπους να σωθεί ό,τι σώζεται για το «προϊόν» όσον αφορά τη φετινή σεζόν, οι ομάδες της Super League 1 αποφάσισαν σε χτεσινή τηλεδιάσκεψη να υπάρξει κόσμος στα γήπεδα στη συνέχεια των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, από πλευράς Λίγκας έχει γίνει ήδη γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ έχουν σταλεί και σχετικές επιστολές προς τους αρμόδιους. Στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη των μελών της Super League 1 ουσιαστικά υπήρξε ομοφωνία για την επιστροφή του κόσμου, παρότι προέκυψαν διαφωνίες σχετικά με το πρακτικό μέρος του σχεδίου. Αρχικά οι περισσότερες ΠΑΕ πρότειναν το σχέδιο για παρουσία θεατών σε ποσοστό 20% με 30% σε κάθε γήπεδο. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατέθεσε δύο αντιπροτάσεις: Να υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των θεατών (8.000), λόγω της διαφορετικής χωρητικότητας του κάθε γηπέδου, καθώς επίσης, για λόγους ισονομίας, σε ό,τι αφορά τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί χωρίς θεατές στον Α' γύρο το ίδιο να συμβεί και στον Β' γύρο. Τα αιτήματα του ΠΑΟΚ έγιναν δεκτά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση, θα πρέπει να πάρει την έγκριση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ. Προκαλεί άλλωστε αρκετά ερωτήματα, όπως το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη του εγχειρήματος για την ασφάλεια των θεατών.

  • Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με δήλωσή του υποστηρίζει ότι η ασφαλιστική εταιρεία που ασφαλίζει τους ποδοσφαιριστές της Super League 1 κατήγγειλε τη σύμβαση ασφαλίσεων, κάτι που ενδέχεται να δημιουργήσει θέμα με τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο ίδιος έριξε ευθύνες για αυτό στον πρόεδρο της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου.
Πλέι οφ: Ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο

Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ, παρότι απουσιάζει το βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τόσο όμως για τους «ερυθρόλευκους», που έχουν αγκαλιάσει τον τίτλο, όσο και για τους «πράσινους», που περισσότερο ασχολούνται με την «επόμενη μέρα» στην ομάδα, το γόητρο μιας νίκης επί του «αιώνιου» αντιπάλου παραμένει μεγάλο δέλεαρ και κίνητρο.

Κατά τ' άλλα, οι δύο «Δικέφαλοι», ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που δίνουν τη δική τους μάχη για τη 2η θέση, έχουν τον πρώτο λόγο υποδεχόμενοι Αρη και ΟΦΗ αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα:

Αύριο Σάββατο: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (20.30 - PAOK TV), ΑΕΚ - Αρης (21.30 - Novasports 2).

Κυριακή 21/6: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (21.30 - Novasports 1).

Πλέι άουτ: Κομβικό ματς στην Ξάνθη

Ο αγώνας μεταξύ Ξάνθης και Παναιτωλικού, καθοριστικής σημασίας στην προσπάθεια των δύο ομάδων για παραμονή, ξεχωρίζει στην 3η αγωνιστική των πλέι άουτ, ενώ το δικό του ενδιαφέρον έχει το θεσσαλικό ντέρμπι στη Λάρισα. Αναλυτικά:

Κυριακή 21/6: Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (19.15 - Novasports 2), Ξάνθη - Παναιτωλικός (19.30 - ΕΡΤ).

Δευτέρα 22/6: ΑΕΛ - Βόλος (19.30 - Νovasports1), Λαμία - Ατρόμητος (20.00 - ΕΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ