Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αύξηση ανεργίας και παζάρια με την ΕΕ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τη μεγαλύτερη αναλογικά έκρηξη της ανεργίας εδώ και πολλές δεκαετίες διαπιστώνουν οι αρμόδιες αρχές στη Βρετανία για το μήνα Μάη, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Ο αριθμός των ανέργων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και των εργαζομένων που αναγκάστηκαν να δουλεύουν λιγότερες ώρες, αυξήθηκε το Μάη κατά 23,3%. Το ποσοστό αυτό αναλογεί σε περίπου 2,8 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός αυξημένος κατά 125,9% σε σχέση με το Μάρτη.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ποσοστό της ανεργίας να αυξηθεί μετά τον Αύγουστο, οπότε λήγει το καθεστώς επιδοτούμενης εργασίας κατά 80% από το βρετανικό κράτος.

Στο μεταξύ, χτες ανακοινώθηκε παράταση του προγράμματος διανομής δωρεάν σχολικών γευμάτων σε φτωχούς μαθητές και κατά τις θερινές διακοπές σε σχολεία της Αγγλίας.

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, αξιωματούχοι σε ΕΕ και ΗΒ συμφώνησαν «να δώσουν νέα ώθηση» στις διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση της μελλοντικής εμπορικής τους σχέσης. Η εξέλιξη δρομολογήθηκε μετά την άμεση συμμετοχή του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις διαπραγματεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, το βράδυ της Δευτέρας, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι και τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ