Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Πρόβα τίτλου» για τον Ολυμπιακό, προβάδισμα για τη 2η θέση η ΑΕΚ

Eurokinissi

Με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, και την ΑΕΚ να «παίρνει κεφάλι» στη μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1 (θέσεις 1-6).

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Αρη, αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του (+17 από την ΑΕΚ, +19 από τον ΠΑΟΚ) και βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μαθηματικά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπιασαν υψηλό ρυθμό, εκμεταλλεύτηκαν όμως άριστα τα λάθη των φιλοξενούμενων και ουσιαστικά «καθάρισαν» από το πρώτο μέρος, προηγούμενοι με 3-0 (Καμαρά 27', 28', Μασούρας 38'). Στο δεύτερο μέρος ο Αρης ανέβασε ρυθμούς, είχε δοκάρι (Λάρσον στο 57') και χαμένο πέναλτι (Κουέστα στο 71') αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό σκορ με τον Ιντέγε (64').

Σπουδαίο «διπλό» στην Κρήτη πήρε η ΑΕΚ, 2-0 επί του ΟΦΗ, και απέκτησε προβάδισμα στη μάχη για τη 2η θέση. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αισθητά βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς σε σχέση με την πρεμιέρα των πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό, κυριάρχησαν στο «Γεντί Κουλέ» και πήραν τη νίκη με σκόρερ τους Λιβάγια (42') και Βέρντε (64').

Στο 0-0 έμειναν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να παραμένει χωρίς νίκη στα πλέι οφ και να χάνει νέο έδαφος στη διεκδίκηση της 2ης θέσης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο αλλά πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους στην τελική προσπάθεια (12 συνολικά, 11 προς την εστία). Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πολύ καλή εμφάνιση του πορτιέρο των «πρασίνων», Σωκράτη Διούδη.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 72, ΑΕΚ 55, ΠΑΟΚ 53, Παναθηναϊκός 46, Αρης 37, ΟΦΗ 36.

Ο ΠΑΟΚ έχει -7 βαθμούς.

Πλέι άουτ: Νίκη - ανάσα ο Παναιτωλικός

Σημαντική νίκη που του αναπτερώνει τις ελπίδες παραμονής πήρε ο Παναιτωλικός, επικρατώντας 3-0 της ΑΕΛ στο Αγρίνιο για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ. Αντίθετα «έμπλεξε» η Ξάνθη μετά την ήττα 1-0 στον Βόλο. Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ατρόμητος και Λαμία στο Περιστέρι, ενώ σε ακόμα πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο ουραγός Πανιώνιος, που έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Η βαθμολογία: Αστέρας Τρίπολης 34, Ατρόμητος 33, Λαμία 31, ΑΕΛ 30, Βόλος 30, Παναιτωλικός 20, Ξάνθη 18, Πανιώνιος 15.

Η Ξάνθη έχει -12 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ