Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την εξεταστική

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τα ζητήματα της εξεταστικής πραγματοποίησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων ΒΕΤ, Μηχανικών Η/Υ, Ιατρικής, Φυσικού, Νηπιαγωγών και Ιστορικού - Αρχαιολογικού.

Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι πρέπει να υπάρχει δεύτερη επαναληπτική εξέταση σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος, να γίνει η καταγραφή από τα Τμήματα εάν κάποιος δεν έχει τα μέσα, τις συσκευές ή ίντερνετ, ώστε να υπάρξει εναλλακτικός τρόπος εξέτασης και μέριμνας, να βγουν τα προγράμματα της εξεταστικής σε όλα τα Τμήματα, να επιτρέπονται οι απαλλακτικές εργασίες και να αξιοποιηθούν χώροι και εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών για την εξέταση φοιτητών που δεν έχουν συσκευή και βρίσκονται στα Γιάννενα ή είναι εστιακοί φοιτητές, έχοντας παράλληλα πάρει τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις αίθουσες αυτές.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, η Πρυτανεία δέχτηκε το αίτημα για την καταγραφή των τεχνικών μέσων και δήλωσε ότι θα μεριμνήσει ώστε να την κάνουν όλα τα Τμήματα. Δεκτό έγινε και το αίτημα για δεύτερη επαναληπτική εξέταση του εξαμήνου πριν από την εξεταστική του Σεπτέμβρη, ενώ αναφέρθηκε ότι και τα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσαν οι φοιτητές θα ληφθούν υπόψη από τη Σύγκλητο.

«Προφανώς δεν σταματάει εδώ η υπόθεση, ακόμα δεν έχουν λυθεί πολλά ζητήματα, όπως η ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους φοιτητές, οι αναπληρώσεις εργαστηρίων, η εξεταστική του Σεπτέμβρη κ.ά.», σημειώνουν οι Σύλλογοι καλώντας να συνεχιστεί η διεκδίκηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ