Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απλώνουν πλατιά το κάλεσμα για τα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη

Με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία»

Συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη οργανώνουν σε όλη τη χώρα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργάνωσαν και μέσα στην πανδημία για την προστασία των μισθών, των δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Θέτοντας στο προσκήνιο την ανάγκη να δυναμώσουν η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων, για να μην πληρώσουν πάλι αυτοί το μάρμαρο της νέας οικονομικής κρίσης, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που παίρνουν την πρωτοβουλία απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση των συλλαλητηρίων, προτάσσοντας τα αιτήματα για: Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση στις 11 Ιούνη θα γίνει στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ.

Στον Πειραιά, σωματεία και φορείς της πόλης σε πρόσφατη σύσκεψη πήραν απόφαση για συγκέντρωση την ίδια μέρα στην πλατεία Κοραή, στις 7.30 μ.μ.

Κάλεσμα συμμετοχής έχουν ήδη απευθύνει οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).

Σε άλλες πόλεις

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί σε κινητοποίηση στις 11/6, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 10/6, οργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση, στις 8 μ.μ. στην έδρα του, με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στην Καλαμάτα, με απόφαση που έλαβε στη Γενική του Συνέλευση, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καλεί τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής σε κινητοποίηση στις 11/6, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μάρτη.

Στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ, από το Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα, Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

Σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα οργανωθούν στην περιοχή στις 11 Ιούνη καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας. Απευθύνοντας κάλεσμα οργάνωσης και πάλης στους εργαζόμενους απέναντι στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Ολα τα αντεργατικά μέτρα των ΠΝΠ βρήκαν εφαρμογή και στο δικό μας κλάδο: Αναστολή συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία. Τα μέτρα αυτά ήρθαν για να μείνουν. Με το πρόγραμμα "SURE" γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, μειώνονται έως 20% οι μισθοί».

Συσκέψεις, συνελεύσεις και κινητοποιήσεις

Σε σύσκεψη σωματείων και φορέων προχωρά σήμερα Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Σάμου, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του στο Βαθύ, με θέμα την οργάνωση κινητοποίησης σε συντονισμό με συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου καλεί σε σύσκεψη σωματεία εργαζομένων, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και φορείς, σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) προχωρά αύριο Πέμπτη σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στις 6.30 μ.μ.

Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 11/6. Οι συνελεύσεις θα γίνουν την Κυριακή 14/6, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως) και για τους εργαζόμενους στις δυτικές συνοικίες στις 6.30 μ.μ. στο θεατράκι της Παλατιανής (Ανδρέα Παπανδρέου και Ισιδώρας). Συνέλευση προγραμματίζεται και για τις νότιες συνοικίες την Κυριακή 21/6.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρα μέρα κλιμακώνεται η προετοιμασία για τη μεγάλη μάχη(2022-10-07 00:00:00.0)
Κοινός αγωνιστικός βηματισμός για μαζική απεργιακή απάντηση(2022-10-01 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς απεργιακής προετοιμασίας(2021-05-22 00:00:00.0)
Μέρα πολύμορφων κινητοποιήσεων σε μια σειρά από κλάδους και χώρους δουλειάς(2020-06-25 00:00:00.0)
Κάλεσμα ενίσχυσης της πάλης με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 11 Ιούνη(2020-05-29 00:00:00.0)
Πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης(2020-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ