Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ
Ακόμα ένα θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα»

Ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε την ώρα της δουλειάς ένας 52χρονος εργάτης στην «ΕΛΒΙΖ» στην Ξάνθη, στον ίδιο χώρο που είχε χάσει τη ζωή του εργαζόμενος πριν από περίπου 2,5 χρόνια. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και τις δηλώσεις αρμόδιων φορέων, ο 52χρονος οδηγός, ο οποίος μετέφερε με φορτηγό σόγια στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, ακούμπησε σε καλώδια μέσης τάσης της ΔΕΗ όταν σήκωσε την πλατφόρμα του φορτηγού για καθαρισμό.

Στο χώρο έγινε άμεση παρέμβαση από τον Κώστα Βογιατζή, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ο οποίος απαίτησε άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος και καταλογισμό των ευθυνών, άμεση στήριξη της οικογένειας, αλλά και λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο εργοστάσιο.

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ εκφράζει με ανακοίνωσή της τα βαθιά της συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του 52χρονου και τονίζει την ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας εργαζομένων και σωματείων για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία.

Με το νέο εργατικό «ατύχημα», επισημαίνει, «αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, σ' ό,τι αφορά την κίνηση των βαρέων οχημάτων στον προαύλιο χώρο των εργοστασίων κι έξω απ' αυτόν, την τοποθέτηση των υπέργειων καλωδίων της μέσης και υψηλής τάσης που τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα βιομηχανίες και ολόκληρες βιομηχανικές περιοχές τα οποία πρέπει να τα εγκαθιστούν υπόγεια».

Το τραγικό περιστατικό, σημειώνει, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη των συνεπειών της αντεργατικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, χέρι χέρι με την ΕΕ. Απαιτεί, τέλος, την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του ΣΕΠΕ, καθώς και τη συνδυασμένη δράση των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ