Παρασκευή 29 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Στην τελική ευθεία για τη σέντρα

Eurokinissi Sports

Στην τελική ευθεία για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης μπήκε από χτες η Super League 1, καθώς στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου της Λίγκας καθορίστηκαν οι πρακτικές λεπτομέρειες ενόψει της επανεκκίνησης και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Η πρόταση για φιλάθλους

Η πρόταση του ΟΦΗ, σε προηγούμενο ΔΣ, για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα, υιοθετήθηκε από τη Λίγκα σε ό,τι αφορά τα πλέι οφ και πλέι άουτ. Τα μέλη της Λίγκας κατέληξαν σε συμφωνία ώστε να κατατεθεί πρόταση προς τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές για παρουσία φιλάθλων στους αγώνες σε ποσοστό 20% της χωρητικότητας των γηπέδων. Η τελική απόφαση θα παρθεί από το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Πάντως, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας για το θέμα στον ρ/σ «Metropolis 95,5», οι πρώτοι αγώνες της επανέναρξης θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Με Ελληνες διαιτητές το ξεκίνημα

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του Αστέρα γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον οι δύο πρώτες αγωνιστικές της επανέναρξης θα διεξαχθούν με Ελληνες διαιτητές. Η απόφαση να μη σφυρίξουν ξένοι διαιτητές πάρθηκε από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών (περιορισμός πτήσεων κ.λπ.), εξήγησε. Πρόσθεσε ότι θα γίνεται κανονικά χρήση της τεχνολογίας VAR, δεν θα εισαχθεί ακόμα όμως η γραμμή για το οφσάιντ όπως είχε προγραμματιστεί για τα πλέι οφ, καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία πήγε πίσω λόγω της όλης κατάστασης.

Οπως είχαν οριστεί τα πλέι οφ

Τα πλέι οφ - για τις θέσεις 1 έως 6 - θα διεξαχθούν χωρίς να αλλάξει κάτι σε σχέση με τα όσα είχαν οριστεί στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και λίγο πριν την αναστολή λόγω πανδημίας. Οπως γνωστοποίησε η διοργανώτρια αρχή, τουλάχιστον για τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της διαδικασίας οι αναμετρήσεις θα διεξάγονται μόνο Σαββατοκύριακα.

Η σέντρα θα γίνει το Σάββατο 6/6 με τον αγώνα Αρης - ΟΦΗ (21.30), ενώ την Κυριακή 7/6 γίνονται τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19.30) και ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (21.30).

Η κλήρωση των πλέι άουτ

Οσο για τα πλέι άουτ - θέσεις 7 έως 14, δηλαδή για την παραμονή στην κατηγορία - οριστικοποιήθηκε και εκεί το πρόγραμμα μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε από τη Λίγκα, διαδικασία η οποία είχε μείνει ανοιχτή λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων της Ξάνθης. Η πρεμιέρα θα γίνει σε τρεις δόσεις, το τριήμερο 6 - 8 Ιούνη, ως εξής:

6/6: Πανιώνιος - Βόλος (19.15), Ξάνθη - Ατρόμητος (20.00).

7/6: ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης (19.15).

8/6: Λαμία - Παναιτωλικός (20.00).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ