Τρίτη 19 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς

Νέα συλλαλητήρια σήμερα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, φοιτητές, ενώνοντας και πάλι τις φωνές τους και συνεχίζοντας τον πολύμορφο αγώνα για να μην κατατεθεί στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, να αποσυρθεί η τροπολογία που μετατρέπει το σχολικό μάθημα σε ριάλιτι, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία, ασφάλεια, μόρφωση όλων των παιδιών.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια και αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε μια σειρά πόλεις:

Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση θα γίνει στη 1 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Καλούν η Α' και Δ' ΕΛΜΕ (με διευκολυντική στάση εργασίας 12 μ. - 4 μ.μ.), η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, ο ΣΕΦΙΕ και φοιτητικοί σύλλογοι.

Στην Ξάνθη, σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία καλούν ο Διδασκαλικός Σύλλογος και η ΕΛΜΕ.

Στα Γιάννενα, στις 12.30 μ.μ., στην Ακαδημία.

Στη Λάρισα, στις 2 μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στον Βόλο, στη 1 μ.μ., έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα Τρίκαλα, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην Καρδίτσα, στη 1 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στο Ηράκλειο, στη 1 μ.μ., στην πλ. Ελευθερίας.

Στην Πάτρα, διοργανώνεται συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Στη Ζάκυνθο, η τοπική ΕΛΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στη 1 μ.μ., στην Περιφέρεια.

Στην Ικαρία, στη 1.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου και στην πλατεία Χριστού Ραχών.

Στη Λήμνο, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ καλούν ο ΣΕΠΕ «Αργύριος Μοσχίδης» μαζί με την ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Στην Πρέβεζα, η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 μ.μ. στα Δικαστήρια.

Στην Ηγουμενίτσα, η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν σε συγκέντρωση την Παρασκευή 22 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημαρχείου.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, γονείς και μαθητές.

Στο αγωνιστικό ραντεβού της Αθήνας θα συμμετάσχουν με αποφάσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Τοπογράφων του ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ και ο σύλλογος ΑΣΠΑΙΤΕ.

«Οχι στο νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο μας ένα ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο», δηλώνουν και οι μαθητές, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και απαιτώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση για τις κάμερες στα σχολεία. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και σε μια σειρά ακόμα πρωτοβουλίες. «Καλούμε τους μαθητές σε κάθε σχολείο αυτές τις μέρες να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Κάθε 15μελές και 5μελές να πάρει απόφαση με οποιονδήποτε τρόπο (στο σχολείο, μέσω κινητού - ομαδικών συνομιλιών κ.τ.λ.) και να ενημερώσει όλους τους μαθητές του σχολείου για το γεγονός πως ήρθε νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας και δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει. Κινητοποιούμαστε σε επίπεδο σχολείου, συνοικίας, πόλης και συντονιζόμαστε πανελλαδικά. Μαζί με τους αγωνιστές καθηγητές, τους γονείς, τους φοιτητές γινόμαστε μια γροθιά και απαιτούμε το αυτονόητο: Να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο που έφεραν σαν τον κλέφτη μέσα στη νύχτα. Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για τις κάμερες. Κρατική χρηματοδότηση για κάλυψη κενών σε καθηγητές, καθαριότητα, μετακίνηση, σχολικές υποδομές τώρα! Σχολείο δημιουργικό - όχι κέντρο εξεταστικό», αναφέρεται στο κάλεσμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα mathites.gr.

Κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συνεχίσουν αγωνιστικά τις κινητοποιήσεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο απευθύνει το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, καλώντας στα σημερινά συλλαλητήρια. Στις κινητοποιήσεις καλεί και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Στα σημερινά συλλαλητήρια καλεί η ΟΓΕ. Σε επιστολή με την οποία απευθύνεται στις μητέρες, εκπαιδευτικούς, μαθήτριες, αναφέρεται στο σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, στο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, το οποίο ζητά να αποσυρθεί, καλεί σε ξεσηκωμό ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις μορφωτικές ανάγκες, απαιτώντας κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

«Το σχολείο και το πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα που έχουμε ανάγκη δεν συμβιβάζεται με τη λογική του κόστους, της επιχειρηματικότητας και των χορηγιών στην Εκπαίδευση. Δεν χωράει στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, που συνεχίζει στα χνάρια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι αλλαγές του νέου νομοσχεδίου κάνουν το σχολείο ακόμα πιο ανισότιμο και εξοντωτικό για τα παιδιά μας», τονίζει ανάμεσα σε άλλα η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ