Σάββατο 16 Μάη 2020 - Κυριακή 17 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Νέες αντιδραστικές διατάξεις σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων

Ψηφίζεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Bουλής το απαράδεκτο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2016/800, 2017/1371, 2017/541, 2016/1919, 2014/57/ ΕΕ, κύρωση του Μνημονίου Διοικητικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, τροποποιήσεις του ν. 3663/2008 (Α' 99) προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1727 και άλλες διατάξεις».

Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει νέες αντιδραστικές διατάξεις και ενσωματώνει ένα ακόμα πακέτο αντιλαϊκών Oδηγιών της ΕΕ, συνεχίζοντας με τη σειρά της να ενισχύει το βάρβαρο πλέγμα αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για να προωθείται απρόσκοπτα η πολιτική για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Εντελώς ενδεικτικά, όπως ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στις Επιτροπές, προβλέπει την επέκταση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, το οποίο περιστέλλει και καταστρατηγεί δικαιώματα κατηγορουμένων και υπόπτων, ακόμα και σε ανηλίκους.

Εισάγεται στο ελληνικό Δίκαιο διάταξη που διευρύνει το πλαίσιο ποινικής καταστολής πλέον και σε «προπαρασκευαστικές πράξεις». Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τους εκσυγχρονισμούς του «τρομονόμου» που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, στον προηγούμενο νόμο της, ποινικοποίησε τα ταξίδια, όταν θα εικάζεται πως αυτά γίνονται με σκοπό την εκπαίδευση για την τέλεση «τρομοκρατικών πράξεων». Τώρα αυτό διευρύνεται, καθώς θα τιμωρείται και όποιος διευκολύνει τα ταξίδια.

Αναβαθμίζονται σε κακούργημα η εκβίαση και η πλαστογραφία που σχετίζονται με «τρομοκρατική» δραστηριότητα, όπως αυτή μπορεί να εννοηθεί από την ΕΕ, προβλέπονται ειδικές διατάξεις για τη διεθνή συνεργασία και την πρόσβαση, συγκέντρωση και διαβίβαση πληροφοριών σχετικά με την «τρομοκρατία» και πολλά ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ