Σάββατο 16 Μάη 2020 - Κυριακή 17 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Διεκδικούν μέτρα για την ολοκλήρωση του εξαμήνου και την εξεταστική

Κινητοποίηση έγινε την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας

Με αιτήματα την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να μη χαθούν το εξάμηνο, κανένα μάθημα, εργαστήριο ή πρακτική για κανέναν φοιτητή, να γίνει η εαρινή εξεταστική και διπλή εξεταστική τον Σεπτέμβρη για όλους, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία των εκλεγμένων της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους Ιατρικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικού, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Ναυπηγών, Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ, στον Σύλλογο Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και στους Συλλόγους Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ και πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας.

«Να μην πληρώσουν οι φοιτητές. Ισότιμες και ασφαλείς εξεταστικές», «να μη χαθούν οι εξεταστικές. Μέτρα προστασίας σε όλες τις σχολές» απαίτησαν οι φοιτητές με τα συνθήματά τους έξω από το υπουργείο και πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για αύξηση της χρηματοδότησης των σχολών με σκοπό την κάλυψη όλων των αναγκών.

Αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου, στον οποίο κατέθεσε το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων που προβάλλουν. Σύμφωνα με τους φοιτητές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου παρέπεμψε στα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που αναμένονται για τη λειτουργία των διά ζώσης εργαστηρίων και των σχολών. Οι φοιτητές σχολίασαν πως το υπουργείο παραγνωρίζει την ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ για τα προβλήματα που αναγνωρίζει, ρίχνει «το μπαλάκι» στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων.


Οι φοιτητές δήλωσαν πως θα επανέλθουν δυναμώνοντας τον αγώνα, με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ασκώντας πίεση και στις διοικήσεις και στο υπουργείο, προκειμένου να καθοριστούν ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής της εξεταστικής για όλα τα Ιδρύματα και όλους τους φοιτητές, να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών φοιτητών και διδασκόντων, καθώς ακολουθούν και άλλα εξάμηνα, απαιτώντας να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τους φοιτητές, στα εργαστήρια και τις κλινικές πρακτικές, για όσους σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους.

Από το βήμα της συγκέντρωσης επίσης, καταδίκασαν για μια ακόμη φορά το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία, τονίζοντας πως αντί να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την Υγεία και τις σπουδές, φέρνει νέο χτύπημα στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τις πολύμορφες δράσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία(2022-09-13 00:00:00.0)
Αμεση παρέμβαση για προβλήματα σε φοιτητικές εστίες(2022-01-26 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Γενάρη(2021-01-16 00:00:00.0)
Στους δρόμους αύριο οι φοιτητές(2018-10-31 00:00:00.0)
Στις 22 Νοέμβρη η 6η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ(2015-10-23 00:00:00.0)
Στους ...πέντε δρόμους οι οικότροφοι φοιτητές(2008-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ