Σάββατο 16 Μάη 2020 - Κυριακή 17 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Το πλαίσιο των διεκδικήσεων

-- Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ.

-- Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον Eπισιτισμό ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

-- Επαναπρόσληψη όλων όσοι εργάστηκαν το 2019 στον Επισιτισμό, στον Tουρισμό και τα ξενοδοχεία ως εποχικοί, ανεξάρτητα από τη διάρκεια και τη σχέση εργασίας. Η επαναπρόσληψη να γίνει στις προβλεπόμενες από τις συμβάσεις καταληκτικές ημερομηνίες, το αργότερο στις 10 Ιούνη.

-- Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.

-- Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.

-- Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας.

-- Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

-- Αμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.

-- Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας, με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Αμεση καταβολή τρίμηνης επιδότησης ανεργίας (1.800 ευρώ) σε όλους όσοι εργάστηκαν στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα ξενοδοχεία το 2019 ως εποχικοί, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, και δεν έχουν μέχρι τώρα λάβει καμία στήριξη.

-- Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

-- Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

-- Αδεια με αποδοχές για εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ