Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Διεκδικούν να ολοκληρωθεί το 6μηνο και να καθοριστεί άμεσα η εξεταστική

Κινητοποίηση αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Παιδείας

Με διαφορετικούς ρυθμούς από Ιδρυμα σε Ιδρυμα και από σχολή σε σχολή προχωρά η κάλυψη της ύλης στα ΑΕΙ, με την κυβέρνηση να έχει πετάξει ουσιαστικά το «μπαλάκι» στα ίδια τα Ιδρύματα να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του εξαμήνου όπως μπορούν. Σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν Ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που δήλωσε αδυναμία διενέργειας της εξεταστικής είτε διά ζώσης είτε σε κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα, ξεσηκώνοντας τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών.

Απαιτώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη χαθεί το εξάμηνο, κανένα μάθημα, εργαστήριο ή πρακτική για κανέναν φοιτητή, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας προχωρούν αύριο Παρασκευή σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, στις 11 π.μ., διεκδικώντας μεταξύ άλλων:

  • Να καθοριστεί άμεσα ο χρόνος και τρόπος διεξαγωγής της εξεταστικής για όλα τα Τμήματα.
  • Εκτακτο κονδύλι κρατικής χρηματοδότησης για τα Ιδρύματα για να προσληφθεί προσωπικό στην Εκπαίδευση, φύλαξη, συντήρηση, καθαριότητα και να αναβαθμιστούν οι υποδομές, ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες με το άνοιγμα των Ιδρυμάτων.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις αίθουσες διδασκαλίας και εξέτασης, με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό, που θα παρέχεται δωρεάν στους φοιτητές - διδάσκοντες - επιτηρητές (μάσκες, γάντια, απολυμαντικά διαλύματα), και την πραγματοποίηση καθημερινών απολυμάνσεων.
  • Να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι εξέτασης για την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων, με αξιοποίηση όλων των χώρων και υποδομών στην ιδιοκτησία των Ιδρυμάτων (συνεδριακοί χώροι, κτίρια που έχουν στην ιδιοκτησία τους), εξοπλίζοντάς τα.
  • Ειδικά μέτρα και εναλλακτικό τρόπο εξέτασης, για να προστατευτούν φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αντίστοιχα μέτρα για διδάσκοντες και επιτηρητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Να ολοκληρωθούν οι πρακτικές ασκήσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με την ευθύνη των Ιδρυμάτων. Να προσαρμοστούν οι προϋποθέσεις διεκπεραίωσής τους στις νέες συνθήκες. Οπου δεν ολοκληρωθούν οι πρακτικές, να αντικατασταθούν με μαθήματα για την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών που είναι τελειόφοιτοι.
  • Σε περίπτωση που οι εξετάσεις ή μέρος αυτών γίνουν με τηλεματική διαδικασία, να έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές, με ευθύνη του Ιδρύματος, εξοπλισμό και δίκτυο για να συμμετέχουν ισότιμα. Η εξέταση να γίνει με τρόπο που δεν θα παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών (π.χ. εργασίες). Αν για τεχνικούς ή άλλους λόγους φοιτητής χάσει κάποια εξέταση, να προβλέπεται επαναληπτική.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν μέτρα για εξεταστική με ασφάλεια, για όλους τους φοιτητές (2022-02-02 00:00:00.0)
Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας! (2021-05-15 00:00:00.0)
Να παρθούν μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση των φοιτητών (2020-08-07 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα για την ολοκλήρωση του εξαμήνου και την εξεταστική (2020-05-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-03-22 00:00:00.0)
Η αναβολή εξετάσεων είναι γεγονός (2002-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ