Παρασκευή 8 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΡΩΣΙΑ
Νέο ρεκόρ στη διάδοση του ιού

Ενώ χιλιάδες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

ΜΟΣΧΑ.--

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού - 11.231 - κατέγραψε χτες η Ρωσία, ενώ η θνησιμότητα παραμένει χαμηλή, με 88 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, φτάνοντας συνολικά τους 1.625. Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο να μην καταγράφονται όλοι οι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό και να αποδίδονται σε άλλες αιτίες.

Η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων εδώ και μια βδομάδα εξηγείται, σύμφωνα με τις αρχές, από τον πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών τεστ - 4,8 εκατ. μέχρι χτες - που επιτρέπουν τον εντοπισμό και πολλών ασυμπτωματικών ασθενών. Ενδεικτικά, περίπου 5.500 από τα νέα κρούσματα ήταν χωρίς συμπτώματα. Εκτός από την πολιτική της διενέργειας διαγνωστικών τεστ, η Μόσχα εξηγεί τα μικρά ποσοστά θνησιμότητας με μια σειρά υγειονομικών μέτρων που έλαβε στην αρχή της πανδημίας, όπως το κλείσιμο των συνόρων και ο περιορισμός των πιο ευάλωτων πληθυσμών. Ανησυχία ωστόσο υπάρχει για τη διάδοση της ασθένειας σε υγειονομικούς.

Επίσης, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί αρκετά τις επόμενες μέρες, καθώς περίπου 4.000 ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και περίπου 1.500 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Αναφερόμενος στα πρώτα αποτελέσματα του φαρμάκου «Favipiravir», που χρησιμοποιείται σε ασθενείς με κορονοϊό, είπε πως είναι ελπιδοφόρα «ότι το φάρμακο αυτό μπορεί να λειτουργήσει», προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή σε κλινικές δοκιμές χρησιμοποιούνται επτά φάρμακα.

Στο μεταξύ οι άνεργοι στη Ρωσία έφθασαν το 1,243 εκατ., εκ των οποίων οι 735.000 καταγράφηκαν στο διάστημα Μάρτη - Απρίλη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας. Πρόσφατα ο ίδιος είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων και να φτάσει στα 5 με 6 εκατ. προς το τέλος της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ