Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Εντείνεται η δράση τζιχαντιστών

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) σε Ιράκ και Συρία αξιοποιούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν χαμένο έδαφος έναντι των στρατευμάτων των δύο χωρών, και εδώ και τρεις μέρες εξαπολύουν αιματηρές επιθέσεις.

Χτες το πρωί, εννιά Σύροι αστυνομικοί απήχθησαν και στη συνέχεια εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από ομάδα περίπου 60 ενόπλων, πιθανώς τζιχαντιστών του ΙΚ, μετά από επίθεση στο δημαρχείο της πόλης Μαζιρίμπ της επαρχίας Νταράα στη νότια Συρία, κοντά στα σύνορα με τη γειτονική Ιορδανία.

Ωρες νωρίτερα, Κούρδοι μαχητές κατέστειλαν εξέγερση που ξεκίνησαν το Σάββατο σε φυλακή τζιχαντιστές του ΙΚ στην πόλη Χάσακα της βορειοανατολικής Συρίας.

Επιθέσεις τζιχαντιστών στο Ιράκ

Το Σάββατο, τουλάχιστον δέκα μαχητές σιιτικής πολιτοφυλακής του Ιράκ σκοτώθηκαν από δύο επιθέσεις τζιχαντιστών του ΙΚ στην επαρχία Σαλαχουντίν, βόρεια της Βαγδάτης. Η πρώτη επίθεση έγινε σε σημείο ελέγχου της πολιτοφυλακής «Χασντ ας Σάαμπι» στη Σαλαχουντίν, με αποτέλεσμα το θάνατο έξι ατόμων. Οταν έφτασαν στην περιοχή ενισχύσεις, οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση στην αυτοκινητοπομπή των «Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλοι τρεις μαχητές. Ενα δέκατο μέλος της ίδιας οργάνωσης σκοτώθηκε σε άλλη επίθεση του ΙΚ στην ίδια επαρχία.

Την περασμένη Πέμπτη, τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη επίθεση βομβιστή - καμικάζι που τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους μπροστά στην έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών στην πόλη Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ.

Ο Ιρακινός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μουστάφα αλ Καντίμι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των μελών των «Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης», διαβεβαιώνοντας πως ο στρατός «θα συνεχίσει να καταδιώκει τους τρομοκράτες ωσότου να καθαρίσει ο τόπος μας από αυτό το άγος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ