Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΜ
Στη μάχη οι ταξικές δυνάμεις

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την εκλογή νέας διοίκησης

Στη μάχη του 23ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) που ξεκινάει σήμερα, ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή νέου 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ έδωσαν τα προηγούμενα τρία χρόνια τη μάχη στο πλευρό των μεταλλεργατών απέναντι στα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα, αλλά και ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Αντίθετα, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ)λειτούργησε ως γραφειοκρατικός μηχανισμός στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και των εργοδοτικών συμφερόντων.

Γι' αυτό στη διακήρυξή της η ΔΑΣ καλεί τους συνέδρους να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ώστε «να παλέψουν από καλύτερες θέσεις και να δυναμώσει η αγωνιστική προοπτική, για να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού, που ξεπουλούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για μια ΠΟΕΜ όργανο υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταλλεργατών και όχι στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής».

Παράλληλα, στη διακήρυξη η ΔΑΣ, απευθύνει προς όλους τους μεταλλεργάτες και τους αντιπροσώπους μήνυμα αγωνιστικής συσπείρωσης και δράσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα μέτρα περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και τους καλεί να δυναμώσουν τον αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και να συγκρουστούν με τις πολιτικές των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ