Σάββατο 21 Μάρτη 2020 - Κυριακή 22 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ
Μέτρα για εργαζόμενους και λαϊκά νοικοκυριά

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και τη στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών, όπως και να δοθεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες κάλυψης σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, απαιτεί η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ, ενώ καταγγέλλει ότι «ήδη υπάρχουν 4 πιθανά κρούσματα, τα οποία η διοίκηση έχει θέσει σε καραντίνα στο σπίτι τους και δεν έχουν ελεγχθεί».

Με αφορμή και την πιθανή ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση της πανδημίας, η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ απαιτεί να εξασφαλιστεί η συνεχής παροχή νερού στα νοικοκυριά, να μη γίνεται καμία διακοπή υδροδότησης για απλήρωτους λογαριασμούς. Να γίνει άμεση επανασύνδεση σε υφιστάμενες, διακοπές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και να ανασταλεί η πληρωμή λογαριασμών για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα για τον κορονοϊό. Να ολοκληρωθούν όλες οι προσλήψεις που εκκρεμούν, με σταθερή δουλειά και δικαιώματα, για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι προσωρινά απασχολούμενοι. Να δοθεί άμεσα έκτακτη κρατική χρηματοδότηση.

Επίσης, με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, απαιτεί τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται να μην οδηγήσουν σε ανατροπή της ΣΣΕ, να δοθεί άμεσα σε όποιον αιτηθεί άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές, να δημιουργήσει η Υγειονομική Υπηρεσία κλιμάκιο που θα παραπέμπει εργαζόμενους (ύποπτα κρούσματα) για τεστ ανίχνευσης του ιού, με πλήρη ευθύνη από την ΕΥΔΑΠ, ώστε να αποφευχθεί τυχόν διασπορά ανάμεσα στους εργαζόμενους. Σε συγκεκριμένα τμήματα η εργασία να γίνεται με προσωπικό ασφαλείας και όσοι μένουν έξω από τις βάρδιες να θεωρούνται επιφυλακή και να παίρνουν πλήρεις αποδοχές. Να γίνει αποσυμφόρηση στους χώρους δουλειάς όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων, κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ