Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύμβαση για «κουτσουρεμένο» Τραμ

Υπεγράφη χτες η σύμβαση για την κατασκευή του Τραμ της Αθήνας, προϋπολογισμού 76,3 δισ. δρχ. Το έργο, που, ως γνωστόν, είναι «κουτσουρεμένο», αφού κόπηκε η γραμμή που θα εξυπηρετούσε το κέντρο της πόλης, ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρία ΤΕΡΝΑ, σε κοινοπραξία με την ιταλική «Impregilo».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο γραμμών συνολικού μήκους 24 χιλιομέτρων και 3 χιλιόμετρα γραμμών σύνδεσης με τους χώρους του αμαξοστασίου και των συνεργείων. Συγκεκριμένα, οι δύο γραμμές που θα κατασκευαστούν είναι οι εξής: Γραμμή Τ1 μήκους 13,9 χλμ.: Ζάππειο - Φιξ - Νέος Κόσμος - Π. Φάληρο - Ν. Φάληρο (σταθμός ΗΣΑΠ). Γραμμή Τ2 μήκους 15,1 χλμ.: Ν. Φάληρο - Π. Φάληρο - Αγ. Κοσμάς - Γλυφάδα. Το Τραμ αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτη του 2004, καθώς η απαιτούμενη προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, είναι 820 ημέρες.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή αναμένεται να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές των πέντε κοινοπραξιών που διεκδικούν το τμήμα του προαστιακού δικτύου «Κατασκευή έργων υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Συγκοινωνιακού Κέντρου Αχαρνών και Νέου Αεροδρομίου Σπάτων», συνολικού προϋπολογισμού 30 δισ. δρχ. Χτες, οι πέντε υποψήφιες κοινοπραξίες κατέθεσαν τις οικονομικές τους προσφορές, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να υπάρξει ανάδοχος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ