Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ «NOVARTIS»
Συνεχίστηκε με κατάθεση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Με την κατάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Ν. Παππά συνεχίστηκαν χτες οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τον ρόλο του πρώην υφυπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση «Novartis», χωρίς μέχρι τώρα να έχει να παρουσιάσει κανένα σοβαρό έργο πέρα από εκφυλισμό και διάφορα παιχνίδια ανάμεσα στα αστικά κόμματα.

Η κλήτευση του βουλευτή, στην οποία αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε με απόφαση της ΝΔ, μετά και τα όσα κατέθεσε ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σ. Μιωνής για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης» από τον Δ. Παπαγγελόπουλο και συναντήσεις του με τον Δ. Παπαγγελόπουλο και τον Ν. Παππά στο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να κληθούν μάρτυρες ο Αντ. Σαμαράς, ο σύμβουλός του Στ. Παπασταύρου, ο εκδότης Φιλιππάκης και μία δημοσιογράφος, πρόταση που απορρίφθηκε από τους υπόλοιπους.

Ο Ν. Παππάς φέρεται να εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι «επειδή έχει πέσει σε ξέρα κατεργάζεται ανοησίες, εργαλειοποιώντας την κατάθεση Μιωνή». Φέρεται επίσης να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος «είχε συγκροτήσει παραδικαστικό μαγαζί» κ.ο.κ.

Ο βουλευτής πάντως παραδέχτηκε μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι έγινε συνάντηση στις 16/3/2016 μεταξύ Παπαγγελόπουλου, Μιωνή και του ίδιου ως υπουργού Επικρατείας, μετά από παράκληση της κυβέρνησης του Ισραήλ, του οποίου ο Σ. Μιωνής είναι κρατικός αξιωματούχος.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι - τουλάχιστον μπροστά του - έγινε οποιαδήποτε προσπάθεια εκβιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ούτε έγινε ούτε θα μπορούσε να γίνει». Στην ουσία, πρόσθεσε, «χαρακτήρα ιδιωτικής συμφωνίας» είχε το συμφωνητικό του εκδότη Φιλιππάκη και του Σ. Μιωνή το 2013, στο οποίο εγγυητής ήταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κάλεσε δε την πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής, δηλαδή τους βουλευτές της ΝΔ, «αν έχουν τα κότσια» να κλητεύσουν τον Αντ. Σαμαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ