Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
34ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ραντεβού των κορυφαίων στο ΣΕΦ

Η παρουσία του Μ. Τεντόγλου στο μήκος ξεχωρίζει ανάμεσα στις συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση

Eurokinissi

Η παρουσία του Μ. Τεντόγλου στο μήκος ξεχωρίζει ανάμεσα στις συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση
Στο ΣΕΦ το διήμερο 27 και 28 Φλεβάρη συγκεντρώνονται τα βλέμματα του φίλων του κλασικού αθλητισμού, αφού στο φαληρικό στάδιο θα διεξαχθεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, με τη συμμετοχή αθλητών από όλους τους συλλόγους της χώρας και μεταξύ τους και ορισμένων εκ των κορυφαίων ονομάτων του ελληνικού στίβου. Να σημειωθεί ότι η ακύρωση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, έχει αλλάξει το πρόγραμμα αρκετών κορυφαίων αθλητών που επρόκειτο να πάρουν μέρος. Ωστόσο, με την αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να έχει ξεκινήσει, για κάποιους αθλητές οι αγώνες αποτελούν ένα δυναμικό τεστ για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Στα άλματα το ενδιαφέρον

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μια ακόμα χρονιά εστιάζεται στα άλματα. Στο μήκος ο πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου, που κατέχει τη 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, με δύο άλματα στα 8,07 μέτρα, αναμένεται να κυνηγήσει ένα άλμα πάνω από τα 8,15 μ. Στο επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης, στην επιστροφή του στους αγώνες, θα διεκδικήσει τη 10η νίκη του στο θεσμό, θέλοντας να βελτιώσει τη φετινή του επίδοση στα 5,70 μ. Στο ύψος των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Κώστα Μπανιώτη, που θα προσπαθήσει να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει τη φετινή του καλύτερη επίδοση των 2,27 μ. Στο τριπλούν, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον πολυνίκη Δημήτρη Τσιάμη, που στον πρώτο του αγώνα για την τρέχουσα σεζόν θέλει ένα άλμα κοντά στα 16,50 μ. και μαζί το 14ο χρυσό μετάλλιο.

Από κει και πέρα, στις κούρσες ταχύτητας ξεχωρίζει η παρουσία του Κώστα Ζήκου στα 60 μ., ο οποίος θα διεκδικήσει την τρίτη συνεχόμενη πρωτιά του. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η απουσία της Ραφαέλας Σπανουδάκη δίνει το δικαίωμα σε αρκετές αθλήτριες να διεκδικήσουν την πρωτιά, όπως η Κυριακή Σαμάνη, κάτοχος της καλύτερης φετινής επίδοσης στο αγώνισμα, με χρόνο 7.34, η Μαρία Γάτου (7.42) και η Κατερίνα Σαρρή (7.48). Στα 200 μέτρα των ανδρών ο Παναγιώτης Τριβυζάς έχει το προβάδισμα για την πρωτιά, με εφαλτήριο το φετινό του 21.53. Το φαβορί για τις πρωτιές στα 200 και 400 μέτρα των γυναικών θεωρείται η Ειρήνη Βασιλείου, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, έχοντας φέτος 23.73 και 52.93 αντίστοιχα.

  • Τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων θα υπάρξει την Παρασκευή από 19.00 έως 20.30 (ΕΡΤ Sports) και το Σάββατο από 18.00 έως 19.30 (ΕΡΤ3).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ