Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το «Αθέατο Μουσείο» παρουσιάζει...

Το «Αθέατο Μουσείο» είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Μετά από 20 θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν μέχρι τώρα, το «Αθέατο Μουσείο» υποδέχεται τον «Θησαυρό των Ανδρονιάνων».

Πρόκειται για ένα αινιγματικό σύνολο χάλκινων όπλων και επαγγελματικών εργαλείων της μυκηναϊκής εποχής, που φέρεται πως εντοπίστηκαν το καλοκαίρι του 1940 στο χωριό Ανδρονιάνοι της κεντρικής Εύβοιας και μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Τα πολύτιμα αντικείμενα, που φυλάχθηκαν ξεχασμένα και ασφαλή για ογδόντα χρόνια, παρουσιάζονται στην «Aίθουσα του Bωμού» (αιθ. 34) και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τη Δευτέρα 13 Απρίλη.

Στις 8 και 29 Μάρτη και στις 12 Απρίλη, μέρα Κυριακή, στη 1 μ.μ., καθώς και στις 10 και 24 Μαρτίου, μέρα Τρίτη, στις 6 μ.μ., αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για το αίνιγμα της προέλευσης και της σημασίας των πολύτιμων ευρημάτων, για τους πανάρχαιους μυκηναϊκούς θησαυρούς και την κοινωνία της εποχής τους.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητες η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 214 4856, 213 214 4889.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ