Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με τοπικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι μαθητές

Με κατά τόπους διεκδικητικές παρεμβάσεις σχεδιάζουν τη συνέχιση του αγώνα τους οι μαθητές, μετά τις κινητοποιήσεις των τελευταίων βδομάδων και τη μεγάλη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας στις 10 Φλεβάρη, με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο δημιουργικό κι όχι κέντρο εξεταστικό».

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας έχει απευθύνει κάλεσμα στους μαθητές από όλα τα σχολεία, στα 15μελή και τα 5μελή να συνεδριάσουν, να συζητήσουν και να προχωρήσουν αύριο Παρασκευή σε μαθητικές κινητοποιήσεις, σε κλεισίματα δρόμων, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δημαρχεία και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ζητήματα που έχουν αναδείξει όλο αυτό το διάστημα οι μαθητές, για κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε υποδομές και εκπαιδευτικούς, ενάντια στις ρυθμίσεις εξίσωσης των πτυχίων πανεπιστημίων και κολεγίων και στους σχεδιασμούς που μετατρέπουν το λύκειο σε εξεταστικό κέντρο.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αιτήματα που αφορούν ειδικότερα ζητήματα των σχολείων τους, όπως αυτό των κτιριακών υποδομών, εκατοντάδες μαθητές από δήμους της Ανατολικής Αττικής προχώρησαν τη Δευτέρα σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Γέρακα. Συμμετείχαν μαθητές από Γέρακα, Παλλήνη, Πικέρμι και Λούτσα, αντιπροσωπεία των οποίων κατέθεσε τα αιτήματά τους στη Διεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ