Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δικαιώθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους και την επαναπροκήρυξη του έργου με νέους όρους αποφάσισε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτή την απόφαση ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονέων που παραβρέθηκαν στη χτεσινή συνάντηση στο δημαρχείο, ενώ την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο κινητοποίηση μαθητών και γονιών.

Οπως ανακοινώθηκε, το έργο θα προκηρυχθεί εκ νέου, αφού προηγούμενα γίνει τροποποίηση της μελέτης, ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των μαθητών των πέντε σχολείων που στεγάζονται στο κτίριο. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις με τέσσερις βδομάδες, οπότε και η νέα πρόταση θα συζητηθεί με όλους τους ενδιαφερόμενους σε νέα συνάντηση.

Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη έμειναν εκπαιδευτικοί και γονείς που εδώ και μέρες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην αρχική απόφαση για υλοποίηση του έργου με διασκορπισμό των εκατοντάδων μαθητών σε 14 σχολεία της περιοχής του 4ου Διαμερίσματος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δηλώνουν ότι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το έργο θα γίνει γιατί είναι αναγκαίο και θα γίνει χωρίς να υπονομευθούν ούτε στο ελάχιστο τα παιδαγωγικά δικαιώματα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ