Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μαθητική κινητοποίηση χτες στον Πειραιά

Σε συνέχεια των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος, δεκάδες μαθητές του Πειραιά έδωσαν χτες το μεσημέρι δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση στην οποία καλούσαν τα 15μελή και 5μελή των σχολείων της πόλης.

Οι μαθητές προχώρησαν σε πορεία στο κέντρο του Πειραιά, φωνάζοντας συνθήματα και περνώντας κάτω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Οι μαθητές έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ με αυτά των κολεγίων, τις εξαγγελίες για την επαναφορά της «τράπεζας θεμάτων» και της «βάσης του 10». Απαίτησαν δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, με σχολείο δημιουργικό και όχι εξεταστικό κέντρο και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ, αύριο Σάββατο είναι το νέο ραντεβού που έχει δώσει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, που καλεί τα 15μελή και 5μελή στις 14.00, στην Γκράβα, να συζητήσουν την πείρα από τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεδιπλωθεί το τελευταίο διάστημα και τη συνέχισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ