Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Σε κινητοποιήσεις οι γονείς για την καθαριότητα των σχολείων

Από την παράσταση διαμαρτυρίας των γονιών στο δημαρχείο
Από την παράσταση διαμαρτυρίας των γονιών στο δημαρχείο
Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι Σύλλογοι Γονέων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στο Χολαργό, με αιχμή τις ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Οπως σημείωναν σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους δημότες και κατοίκους της περιοχής, «βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Φλεβάρη και στα Δημοτικά σχολεία δεν υπάρχει προσωπικό για την καθαριότητα καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ενώ στα Νηπιαγωγεία η σύμβαση της υπαλλήλου που απασχολείται μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ λήγει τις επόμενες μέρες. Το αποτέλεσμα είναι, σε μια περίοδο που υπάρχει και έξαρση ασθενειών και της γρίπης, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας».

Οι Σύλλογοι Γονέων των Νηπιαγωγείων 2ου και 3ου και του 2ου Δημοτικού ανάρτησαν την προηγούμενη βδομάδα πανό στο σχολικό συγκρότημα ζητώντας προσωπικό στα σχολεία για καθαριότητα, φύλαξη και τραπεζοκομία. Η αντίδραση της δημοτικής αρχής, αντί να λύσει το πρόβλημα, ήταν να κατεβάσει το πανό κι όταν οι Σύλλογοι το επανατοποθέτησαν, έβαλε την Αστυνομία να κάνει τηλεφωνικά «συστάσεις» στον πρόεδρο του ενός Συλλόγου και μέλος του ΔΣ της οικείας Ενωσης προκειμένου να κατέβει το πανό!

«Δεν ανεχόμαστε, όμως, στις δράσεις διεκδίκησης, που συλλογικά αποφασίζουν οι γονείς μέσω των δημοκρατικών τους διαδικασιών, να επιστρατεύεται ακόμα και η Αστυνομία με σκοπό να εκφοβιστούμε. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!», ήταν η απάντηση των γονιών, που δεν το έβαλαν κάτω, αλλά προχώρησαν σε κινητοποίηση στο δημαρχείο τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη.

Σε συνάντηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, οι γονείς παρουσίασαν τα αιτήματά τους και έλαβαν απαντήσεις που δεν τους ικανοποίησαν. Οι γονείς απαίτησαν να αναλάβει ο δήμος την ευθύνη να απευθυνθεί, μαζί και με άλλους δήμους, στο υπουργείο Παιδείας και να ζητήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα έστω και με την προσωρινή λύση μετακίνησης υπαλλήλων του δήμου στα σχολεία και να πιέσει για την επιτάχυνση των προσλήψεων από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ. Επειτα από την πίεση που άσκησε η διαμαρτυρία τους, ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα προσωρινής μετακίνησης υπαλλήλων του δήμου στα σχολεία και ότι θα τους απαντήσει άμεσα.

«Σε περίπτωση που δεν λάβουμε ικανοποιητική απάντηση θα εντείνουμε τις δράσεις μας με κάθε πρόσφορο μέσο, μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές μας διαδικασίες», δηλώνουν οι Σύλλογοι Γονέων. Να σημειωθεί ότι τις κινητοποιήσεις τους στηρίζουν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ