Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΕ ΟΤΕ
Αλχημείες για να κάμψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων

Ανακοίνωση από την ΕΣΚ ΟΤΕ

Από πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση στο Μέγαρο του ομίλου ΟΤΕ
Από πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση στο Μέγαρο του ομίλου ΟΤΕ
Τις άθλιες μεθοδεύσεις τους συνεχίζουν οι δυνάμεις στο στρατόπεδο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, προκειμένου να αλλοιώσουν τη θέληση των εργαζομένων και να κάμψουν τις αντιδράσεις τους, ώστε να αποδεχτούν την υπογραφή μιας ακόμα κατάπτυστης ΣΣΕ, μακριά από τις ανάγκες τους.

ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ), «Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΣΥΡΙΖΑ), ΑΚΕ ΠΑΣΕ (ΔΑΚΕ), ΑΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ (επίσης ΔΑΚΕ) με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επανέφεραν στο χτεσινό ΔΣ της Ομοσπονδίας το κείμενο που οι εργαζόμενοι απέρριψαν! Με αυτό το κείμενο πήγαν αργά το απόγευμα να διαπραγματευθούν με την εργοδοσία. Η επαναφορά του κειμένου, συνολικά οι άθλιες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ΕΣΚ, η οποία δήλωσε την αποχώρησή της από τη διαπραγματευτική ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα οι τρεις από αυτές - ΣΥΝΕΝΑ, «Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», ΑΚΕ ΠΑΣΕ - είχαν προσπαθήσει να περάσουν το κείμενο αυτό ως τη νέα ΣΣΕ. Ενα κείμενο που δεν έχει καμία σχέση με το διεκδικητικό πλαίσιο που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων και με βάση αυτό κατέβηκαν σε 19 μέρες απεργία. Το πλαίσιο, δηλαδή, της ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Υστερα από τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της ΕΣΚ, το κείμενο αποσύρθηκε.

Ανακοίνωση της ΕΣΚ

Για τις εξελίξεις αυτές η ΕΣΚ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Σε ένα ακόμα ΔΣ της ΟΜΕ - ΟΤΕ ζήσαμε τον απόλυτο παραλογισμό. Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας μετέτρεψαν το απαράδεκτο κείμενο, που την περασμένη βδομάδα δεν πέρασε ως ΣΣΕ λόγω της τεράστιας αντίδρασης των εργαζομένων, σε βάση διαπραγμάτευσης!

ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) - ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΚΕ ΠΑΣΕ υπερψήφισαν τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με βάση αυτό το σχέδιο. Οι εκπρόσωποι της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ την περασμένη βδομάδα είχαν ψηφίσει ο ένας ΛΕΥΚΟ, ο άλλος ΚΑΤΑ και ο τρίτος ήταν από αυτούς που έφυγαν δηλώνοντας ότι καταψηφίζει. Σήμερα και οι 3 ψήφισαν τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με βάση το κείμενο που την περασμένη εβδομάδα απέρριψαν! Η ΑΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ αποδέχτηκε το κείμενο ως βάση διαπραγμάτευσης και στο μόνο που επέμεινε ήταν να το καταψηφίσει, καθαρά για λόγους παραταξιακής αντιπαράθεσης με το ΣΥΝΕΝΑ.

Μετά από 6 ώρες συνεδρίασης διέκοψαν το ΔΣ και πάνε στην Παιανία για να συναντηθούν με την εργοδοσία, ώστε να διαπραγματευθούν με βάση το απαράδεκτο αυτό κείμενο που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν απορρίψει.

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ στην τοποθέτησή της δήλωσε ότι το κείμενο έχει απορριφθεί από τους εργαζόμενους και ότι θα πρέπει η όποια διαπραγμάτευση να συνεχιστεί με προκηρυγμένες κινητοποιήσεις ως μέσο πίεσης στην εργοδοσία και με αποφάσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, με βάση το πλαίσιο που εξαρχής είχε καθορισθεί.

Η απόφαση της πλειοψηφίας να αλλάξει το πλαίσιο και να αποδεχτεί το απαράδεκτο κείμενο ως βάση διαπραγμάτευσης δεν μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να συμμετάσχουμε στη διαπραγματευτική ομάδα, αφού το νέο πλαίσιο δεν έχει καμιά σχέση με το πλαίσιο της ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω, που η ΕΣΚ από την πρώτη στιγμή έθεσε ως πλαίσιο διεκδίκησης, πλαίσιο που αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων. Βέβαια, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, τη διαπραγμάτευση απόψε θα κάνει ο πρόεδρος και ο (νέος) γενικός γραμματέας. ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) και ΑΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ (ΔΑΚΕ) ανέλαβαν ξανά να τελειώσουν τη δουλειά για λογαριασμό της εργοδοσίας έχοντας άξιους συμπαραστάτες την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την ΑΚΕ ΠΑΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ