Πέμπτη 23 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Στο κενό η προσπάθειά της να υπονομεύσει σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση

Για άλλη μια φορά, οι εργατοπατέρες της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ) επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στην προσπάθεια υπονόμευσης κάθε προσπάθειας οργάνωσης του αγώνα.

Το νέο «κατόρθωμα» που επιχείρησαν ήταν η προσπάθειά τους να εμποδίσουν να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη που οργάνωσαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας για το Ασφαλιστικό.

Με ψέματα και τερτίπια, η διοίκηση του ΕΚΚ δεν απάντησε ποτέ στο αίτημα για παραχώρηση της αίθουσας Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, ενώ προφορικά ισχυρίστηκε ότι δήθεν η αίθουσα είναι κλεισμένη από άλλα σωματεία έως το τέλος Φλεβάρη...

Οι ταξικές δυνάμεις από το πρωί της Τρίτης 21/1 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου προετοίμαζαν τη σύσκεψή τους, η οποία είχε καθοριστεί για το απόγευμα της ίδιας μέρας. Με ενημερώσεις σε εργαζόμενους, συζήτηση με τον κόσμο που ερχόταν, τα μέλη των δύο σωματείων κατέβαλαν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της σύσκεψης.

Τελικά, κόντρα στα εμπόδια που επιχείρησαν να βάλουν οι εργατοπατέρες, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, στον προθάλαμο που βρίσκεται έξω από την αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων, η οποία φυσικά ήταν κλειδωμένη από τους υπαλλήλους κατόπιν εντολών της διοίκησης του ΕΚΚ και όχι «κλεισμένη» από άλλο σωματείο...

Στη σύσκεψη προβλήθηκε βίντεο του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό και μίλησε η Στέλλα Νικολάου, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ακολούθησαν παρεμβάσεις συνδικαλιστών από το Σωματείο Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, από εργαζόμενους σε μια σειρά ακόμα χώρους δουλειάς και από φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ. Ολοι τους δήλωσαν ότι θα καταβάλουν όλες τους τις δυνάμεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη απεργιακή προετοιμασία, μπροστά στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Τη νέα υπονομευτική προσπάθεια της διοίκησης του ΕΚΚ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Θα είμαστε αταλάντευτα οι οργανωτές του αγωνιστικού μετώπου ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος αυτά που ξέρανε», ξεκαθαρίζουν. «Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουνε τα βρώμικα παιχνίδια τους στις πλάτες της εργατικής τάξης του νομού μας. (...) Σήμερα στείλαμε το μήνυμα στους εργατοπατέρες ότι η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, οι συλλογικές διαδικασίες θα πραγματοποιούνται μέσα στο χώρο του ΕΚΚ είτε το θέλουν είτε όχι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!(2023-09-12 00:00:00.0)
Δεν πρόκειται να μπουν στον «γύψο» η συλλογική δράση και η συνδικαλιστική οργάνωση!(2022-04-21 00:00:00.0)
Νέες αποφάσεις για το πανελλαδικό συλλαλητήριο(2014-09-25 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας(2014-04-16 00:00:00.0)
Και από Θεσσαλονίκη(2012-11-23 00:00:00.0)
Κάλεσμα για συντονισμό(2001-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ