Πέμπτη 23 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση

INTIME NEWS

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση
Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις επικείμενες απολύσεις τους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από τον Αλέκο Αρβανιτίδη και τον Σπύρο Μαρίνη, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Κάτω από την ανυποχώρητη στάση και πίεση των εργαζομένων και μετά από... 4 ώρες αναμονής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την γγ του υπουργείου Εργασίας, Αννα Στρατινάκη. Η εκπρόσωπος του υπουργείου «ξέκοψε» την πιθανότητα ανανέωσης των συμβάσεων, λέγοντας κυνικά ότι «είναι το τελευταίο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που απευθύνεται στο δημόσιο τομέα. Από δω και πέρα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα εξυπηρετούν εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα». Παράλληλα, επιχείρησε να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και προσδοκιών στους 5.500 εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για πιθανή τροπολογία που θα τους επιτρέπει να πάρουν επίδομα ανεργίας και για ειδική μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ. Εντός 48ωρου αναμένεται να οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση.

Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι προχώρησαν άμεσα σε συνέλευση όπου αποφάσισαν: Κινητοποίηση τη μέρα που θα οριστεί η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Συμμετοχή στο μεθαυριανό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα. Συμμετοχή στις επικείμενες κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Συμπόρευση και κλιμάκωση του αγώνα με τους υπόλοιπους συμβασιούχους του Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ