Τετάρτη 8 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γεμάτη παιδικά χαμόγελα η γιορτή για παιδιά Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Στιγμές ξεγνοιασιάς γεμάτες με παιχνίδι, ζωγραφιές, παιδικές φωνές και διασκέδαση ήταν η παιδική γιορτή που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Δεκάδες παιδιά, μεταναστόπουλα και Ελληνόπουλα, με τις οικογένειές τους που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, αλλά και από τον προσφυγικό καταυλισμό του Σκαραμαγκά, συμμετείχαν στη γιορτή. Παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, με τους γονείς τους να έχουν έρθει από τη Σενεγάλη, την Ουγκάντα, την Αλβανία, το Πακιστάν κ.α. Ανάμεσά τους μωρά που γεννήθηκαν μέσα στους προσφυγικούς καταυλισμούς ή και μεγαλύτερα παιδιά που γεννήθηκαν στις εμπόλεμες ζώνες και εδώ πάνε για πρώτη φορά σχολείο, με το μέλλον τους να προδιαγράφεται αβέβαιο.

Το πρόγραμμα της όμορφης γιορτούλας περιλάμβανε ζωγραφική και κατασκευές, με τα παιδιά να φτιάχνουν κάρτες ευχών για τη νέα χρονιά και ημερολόγια. Τα γέλια και οι φωνές δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο, όταν ξεκίνησε η παράσταση κουκλοθέατρου, που τα παιδιά παρακολούθησαν, συμμετέχοντας κιόλας στις περιπέτειες των «πρωταγωνιστών», όπως του ...βραχογιγαντάκου, που κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να «αλλάξει τη μοίρα του»...

Στο τέλος της γιορτής στα παιδιά μοιράστηκαν δώρα, όπως παιχνίδια και παιδικά βιβλία.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τις οικογένειες που έδωσαν το «παρών» καλωσόρισε ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, που, ευχόμενος καλή χρονιά, κάλεσε σε «θέσεις μάχης», ώστε να αντιμετωπιστούν αγωνιστικά και οργανωμένα όσα δυσκολεύουν τη ζωή Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.

Οπως είπε, «η επίθεση στα δικαιώματα των ντόπιων εργατών αλλά και των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στη χώρα μας είναι σύμφυτη με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και τους ανταγωνισμούς διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων, στα οποία συμμετέχει και η χώρα μας (ΕΕ - ΝΑΤΟ). Οι σχεδιασμοί τους φέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Η ίδια πολιτική επιβάλλει κακοπληρωμένους εργάτες, κουτσουρεμένα δικαιώματα, προωθεί την ξενοφοβία, το ρατσισμό, για να κρύψει ότι Ελληνες και μετανάστες έχουν τον ίδιο εχθρό, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, την εργοδοσία.

Με οργάνωση του κοινού αγώνα μας μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, να αντιπαλέψουμε την πολιτική που θέλει να ζούμε χωρίς δικαιώματα. Το ψωμί από το τραπέζι μας το κλέβουν μια χούφτα αφεντικά. Αυτούς και την εξουσία τους χρειάζεται να βάλουμε στο στόχο και να τους ανατρέψουμε. Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στην εργατική - λαϊκή εξουσία, στον σοσιαλισμό, που μόνο το ΚΚΕ παλεύει να έρθει πιο κοντά.

Σήμερα, λοιπόν στη γιορτούλα που ετοιμάσαμε για τα παιδιά όλων μας, βάζουμε ακόμα πιο γερές βάσεις, ισχυροποιούμε τους δεσμούς Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ