Σάββατο 4 Γενάρη 2020 - Κυριακή 5 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συλλαλητήριο στην Αθήνα

Συλλαλητήριο στην Αθήνα μέσα στο Γενάρη οργανώνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς της Στερεάς Ελλάδας, ενάντια στην εκποίηση της εταιρείας και την επίθεση στις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη 8/1 θα συνεδριάσει το Συντονιστικό των σωματείων που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, ενώ την Κυριακή 12/1 θα γίνει ημερίδα στον κινηματογράφο «Ιλιον», στον οικισμό στη Λάρυμνα.

Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση και διοίκηση έχουν ανακοινώσει την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, με εκκαθάριση εν λειτουργία και προαναγγελία δύο διαγωνισμών μέσα στο 2020.

Με άμεση και καίρια πρωτοβουλία που πήρε το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς, στις 8/12/2019 πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη με τη συμμετοχή 120 φορέων. Σε αυτήν αναδείχθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της παραγωγής με συνολικό κριτήριο τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι του λαού και των εργαζομένων, εξαιτίας της χρόνιας απαξίωσης της επιχείρησης από τις κυβερνήσεις και την πολιτική τους, των στοχευμένων πιέσεων της ΕΕ για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, του διαχρονικού σχεδιασμού να παραδοθεί η ΛΑΡΚΟ στην κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από την ιδιωτικοποίηση - εκποίησή της. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν ενιαία αγωνιστική απάντηση σε αυτήν την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ