Σάββατο 4 Γενάρη 2020 - Κυριακή 5 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

«Η ανάταξη της χώρας στο επίπεδο της αστυνομίας, που τόνισε ο πρωθυπουργός, αποσκοπεί στην πάταξη της κοινωνίας», τονίζει η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, με αφορμή την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στους νέους ειδικούς φρουρούς που θα στελεχώσουν τη νέα ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Υστερα από τον καταιγισμό των περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής, που έχουν προκαλέσει την καθολική αντίδραση του λαού (...) διαπιστώνουμε, όμως, ότι ο πρωθυπουργός δεν αρκέστηκε σε μια τυπική παροχή κάλυψης στον αρμόδιο υπουργό και στην αστυνομία, ορίζοντας τους όρους της αστυνομικής δράσης. Προχώρησε σε αναφορές που δεν καταλείπουν αμφιβολίες για τις προτεραιότητες της αστυνομίας στην αντιμετώπιση του λαού που αντιδρά στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών.

(...) Οι αναφορές του ότι η αστυνομία δεν αφηνόταν να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και ότι "τα Ελληνόπουλα με το εθνόσημο" δεν είναι πλέον η χλεύη των βολεμένων, δεν καθοδηγούν τους νέους και ελάχιστα εκπαιδευμένους αστυνομικούς στη νηφάλια και ψύχραιμη εκτέλεση των καθηκόντων τους. Αντίθετα, καλλιεργούν το κλίμα στο χώρο της αστυνομίας, που συντελεί στην αυθαιρεσία και στην επιβολή με βία πάνω στο λαό.

(...) Αποστολή της αστυνομίας πρέπει να είναι μόνον η δίωξη του εγκλήματος (...) Οι αστυνομικοί και τα μέσα να διατεθούν στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι για την καταστολή του λαού, που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του και διεκδικεί λύσεις στα προβλήματά του.

Οι νέοι ειδικοί φρουροί, ως στελέχη πλέον της αστυνομίας, έχουν κάθε δικαίωμα να θέσουν τα προβλήματά τους και να διεκδικήσουν λύσεις. Να οργανωθούν με τους συναδέλφους τους που αγωνίζονται να μην είναι οι αστυνομικοί τυφλά όργανα καταστολής και όχι με εκείνους που υπερθεματίζουν στην περιστολή των λαϊκών δικαιωμάτων. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στην υπηρεσία τους, να μη βρεθούν απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό και ως απόστρατοι δηλώνουμε ότι θα στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ