Σάββατο 4 Γενάρη 2020 - Κυριακή 5 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΓΥΝΑΙΚΑ
Αναχρονιστικές και συντηρητικές αντιλήψεις

Με την εικόνα ενός εμβρύου στο πρωτοσέλιδό της και τον τίτλο «Αφήστε με να ζήσω», αθλητική εφημερίδα αποφάσισε να τιμήσει την προηγούμενη Κυριακή την «ημέρα του αγέννητου παιδιού».

Η καθιέρωση της συγκεκριμένης μέρας, με απόφαση της Εκκλησίας, επαναφέρει στο προσκήνιο θέσεις ενάντια στις αμβλώσεις και μαζί με αυτές αναχρονιστικές, συντηρητικές, οπισθοδρομικές αντιλήψεις για τη θέση των γυναικών στην οικογένεια, στην κοινωνία.

Με ...ανώτερα μαθηματικά και σαφώς αντιδραστικό στίγμα, η εφημερίδα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως «χωρίς αμβλώσεις, σε 4 μόνο χρόνια ο πληθυσμός της χώρας μας θα ήταν κατά 1 εκατομμύριο μεγαλύτερος».

Την εφημερίδα έσπευσε να συγχαρεί ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης. Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε, πιο προσεκτικός από τους συντάκτες του εντύπου, πως «στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση». Προσέθεσε όμως πως «το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Εθνους μας».

Στην αντιπαράθεση που ακολούθησε, ο υπουργός ενέπλεξε στη συζήτηση και το επίδομα γέννησης, παρουσιάζοντάς το ως εργαλείο ώστε το κράτος «να αυξήσει την πιθανότητα μια γυναίκα να προτιμήσει να γεννήσει παρά να κάνει έκτρωση».

Από ό,τι φαίνεται, η «ανάπτυξη», εκτός από ισοπεδωμένα δικαιώματα και παροχές - ψίχουλα, συνοδεύεται και από γενναίες δόσεις σκοταδισμού...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ