Παρασκευή 3 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Επικίνδυνες ενέργειες με στόχο την καλλιέργεια ρατσισμού

Ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

Δύο φασιστοειδή από το νησί της Χίου, την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη, ισχυρίζονταν ψευδώς με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ακολούθησαν σχόλια, κοινοποιήσεις κ.λπ.) ότι μετανάστης ασέλγησε δήθεν σε δύο ανήλικα άτομα στον Ναυτικό Ομιλο Χίου. Το γεγονός, από τις αρμόδιες αρχές, αναφέρθηκε ως λογομαχία μεταξύ ενός μετανάστη και δύο ανηλίκων (αγοριού και κοριτσιού).

Για τη σχετική ανάρτηση από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, υποβλήθηκε την Κυριακή, 29 Δεκέμβρη, μηνυτήρια αναφορά κατά του Ν. Κ., ο οποίος έκανε την αρχική ανάρτηση, και κατά του Γ. Κ. που κοινοποίησε στο λογαριασμό του την ανάρτηση αυτή και κάτω από την οποία αναρτήθηκαν δεκάδες σχόλια. Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για «πρόδηλη σκόπιμη ξενοφοβική διασπορά ψευδούς είδησης μέσω διαδικτύου» με αναρτήσεις που «δεν έχουν αποσυρθεί έκτοτε (αντίθετα έχουν 17 κοινοποιήσεις που επίσης αποτελούν πρόδηλα σκόπιμη ξενοφοβική διασπορά ψευδούς είδησης) παρά τη διπλή διάψευση που υπάρχει στα σχόλια, η μία μάλιστα από δημοσιογράφο (...) που επικαλείται αντίστοιχη διάψευση του Λιμενικού το οποίο ερεύνησε την καταγγελία...».

Την υπόθεση, να σημειωθεί, ανέλαβε το Λιμεναρχείο Χίου, λόγω χωρικής αρμοδιότητας, όπου και μεταφέρθηκαν ο μετανάστης και τα δύο ανήλικα παιδιά, ενώ εκλήθησαν εκεί και οι γονείς τους. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στα μέσα ενημέρωσης από το Λιμεναρχείο Χίου, ουδεμία ποινική παράβαση διακριβώθηκε, ούτε ασέλγεια ούτε κάτι άλλο, ενώ δεν υπεβλήθησαν μηνύσεις για το περιστατικό, το οποίο φαίνεται ότι έληξε εκεί και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ τονίζει: «Καταδικάζουμε τις δηλώσεις σε κοινωνικά δίκτυα, που ισχυρίζονταν, ψευδώς, όπως αναγνωρίστηκε επίσημα, ότι μετανάστης ασέλγησε σε δύο ανήλικα άτομα στον Ναυτικό Ομιλο Χίου.

Τέτοιες δηλώσεις είναι επικίνδυνες και γίνονται συνειδητά με σκοπό να στραφεί η κοινή γνώμη απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αθωώνοντας τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της ελληνικής αστικής τάξης στα πολεμικά και άλλα σχέδιά τους. Καλούνται καθένας και καθεμιά να βγάλουν συμπεράσματα, για το πώς ορισμένοι επιδιώκουν να καλλιεργήσουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλούμε στην απομόνωση παντού τέτοιων φωνών, σε έμπρακτη αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων και σε πάλη για το κλείσιμο των hot spots, για καμία δημιουργία νέων και για τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, με ασφαλή τρόπο, προς τις χώρες προορισμού τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύλληψη ιερέα στο Αγρίνιο(2021-06-25 00:00:00.0)
Αίρεται το τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου(2012-11-28 00:00:00.0)
«Κοινωνική δικτύωση»...(2012-07-27 00:00:00.0)
Κατηγορούνται για αποπλάνηση παιδιών(2005-01-19 00:00:00.0)
Το Αβγό του Φιδιού σπάει;..(2001-04-04 00:00:00.0)
Σύλληψη και δίκη για αποπλάνηση(2000-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ