Παρασκευή 3 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ HIP HOP ΣΚΗΝΗΣ
Καταγγέλλουν την απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση στη δίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Τη δική τους αντίδραση εκφράζουν καλλιτέχνες της hip hop σκηνής στην προκλητική πρόταση, ασπίδα προστασίας επί της ουσίας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ανέφερε ότι οι 65 κατηγορούμενοι - οι 18 ναζιστές πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και 47 μέλη της - θα πρέπει να αθωωθούν.

Στο κείμενο, που ήδη έχουν υπογράψει περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες του είδους, για να δείξουν τη δική τους αντίθεση στην πρόταση της εισαγγελέα, μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως «χωρίς καμία ντροπή, αγνοεί πλήρως τα στοιχεία και τις μαρτυρίες για τα τάγματα εφόδου, καθώς και τη συμμετοχή της ηγεσίας στο συντονισμό όλων των δολοφονικών επιθέσεων μέχρι σήμερα».

Καταλήγοντας οι καλλιτέχνες αναφέρουν ότι «ο Παύλος - Killah P, ο αδερφός μας, ζούσε κι αυτός μέσα από αυτή τη μουσική. Πλέον, ζει μέσα στις καρδιές μας και θα ζει για πάντα, ώστε να μας θυμίζει πως τίποτα δεν τελείωσε. Πως όλοι εμείς, οι γιοι και οι κόρες της Μάγδας, θα στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στην αδικία, απέναντι στο σύστημα που πνίγει τις ζωές μας, απέναντι στο μαύρο τέρας του φασισμού. Αυτοί που σκότωσαν τον αδερφό μας δεν θα βρουν ποτέ ξανά χώρο να αναπνεύσουν στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές μας. Δίνουμε ενωμένοι το "παρών" στα δικαστήρια την ημέρα της απόφασης. Για το δίκιο, για την ελευθερία, για τον Παύλο».

Σημειώνεται πως αυτή η προκλητική εισαγγελική πρόταση, που αγνοεί επιδεικτικά τα ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία της δράσης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, είναι συνέχεια μιας σκανδαλώδους στήριξης των φασιστοειδών από την εισαγγελέα όλα αυτά τα χρόνια, όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατο δημοσίευμά του ο «Ριζοσπάστης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ