Παρασκευή 3 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Ανέβαλε απολύσεις ύστερα από τις αντιδράσεις

Σε μερική αναδίπλωση μέσα σε μία μέρα υποχρεώθηκε η διοίκηση ΝΔ - ΚΙΝΑΛ του Βούρου στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας σε ό,τι αφορά τις απολύσεις 20 συμβασιούχων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους φορέων.

Η αρχική απόφαση της διοίκησης ήταν η απόλυση των εργαζομένων και πρακτικά ο τερματισμός του προγράμματος, μέσω του οποίου προσφέρεται στήριξη σε 350 πρόσφυγες. Την απόφαση είχε πάρει στις 30 Δεκέμβρη. Υστερα από τις αντιδράσεις, στις 31 Δεκέμβρη, συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου που υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και αποφάσισε την ανανέωση για ένα δίμηνο των συμβάσεων των εργαζομένων.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και παρενέβησαν υπέρ των εργαζομένων εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο Μανώλης Περράκης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας - Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου Αττικής, ο Γιάννης Ζαχαριάδης, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και ο Γιάννης Ουσταμπασίδης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

«Η δημοτική αρχή δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία και πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη ανανέωση των συμβάσεων, καθώς η δίμηνη ανανέωση αποδείχνει πως ήταν παντελώς έωλες οι δικολαβίστικες προφάσεις που προέβαλε», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι δεν θα παραιτηθούν από τη διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Μπορούν στηριγμένοι στα συνδικάτα τους και το ΠΑΜΕ να επιβάλουν λύσεις προς όφελός τους, να κατακτήσουν τη ζωή που τους αρμόζει σε μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ