Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικά κάλαντα από μέλη της ΚΝΕ στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Ενα όμορφο πρωινό απόλαυσαν την παραμονή των Χριστουγέννων οι σύντροφοι αγωνιστές στο «Σπίτι του Αγωνιστή», καθώς μέλη από την ΤΟ Νοτίων Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ βρέθηκαν κοντά τους και τους έψαλλαν αγωνιστικά κάλαντα, ενώ τραγούδησαν και μερικά αντάρτικα τραγούδια.

Τα αγωνιστικά κάλαντα που ήχησαν στο «Σπίτι του Αγωνιστή» μετέφεραν το μήνυμα των αγώνων, την αισιοδοξία και τη ζεστασιά της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης που συνεχίζει στα χνάρια των παλιών αγωνιστών.

Την αντιπροσωπεία καλωσόρισε εκ μέρους του ΔΣ ο πρόεδρος Στέλιος Λάμπρου, που τους ενημέρωσε για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του «Σπιτιού του Αγωνιστή».

Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, Γραμματέας της ΤΟ Νοτίων της ΚΝΕ, ευχαρίστησε τους συντρόφους αποτυπώνοντας τη μεγάλη συνεισφορά των παλιών αγωνιστών στους αγώνες του λαού μας, αλλά και τη συνέχεια από τις σημερινές γενιές.

Οι παλαίμαχοι αγωνιστές διηγήθηκαν ιστορίες από τους αγώνες στους οποίους συμμετείχαν, ενώ μια συντρόφισσα έδειξε φωτογραφία της από τα νιάτα της που ήταν αντάρτισσα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που οι φιλοξενούμενοι στο ίδρυμα χάρισαν στους ΚΝίτες αναμνηστικές κάρτες, ζητώντας να μείνουν για πάντα στον αγώνα με το ΚΚΕ, «γιατί χωρίς το ΚΚΕ δεν υπάρχει ζωή, να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη της υπόθεσής μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ