Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην πάλη για τα συμφέροντα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με εκπροσώπους των επιχειρησιακών σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ, την Παρασκευή
Από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ, την Παρασκευή
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε την Παρασκευή 27/12 στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με εκπροσώπους των επιχειρησιακών σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από την Αθήνα, τη Λάρυμνα και την Εύβοια.

Από την πλευρά του ΚΚΕ συμμετείχαν στη συνάντηση ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρθηκαν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που προβάλλει εκβιαστικά ως «λύση» την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, η οποία στρώνει το έδαφος για την ιδιωτικοποίησή της. Τον στόχο αυτό υπηρετούν και οι συκοφαντίες που έχουν εξαπολυθεί σε βάρος των εργαζομένων, που τους εμφανίζουν τάχα ως υψηλόμισθους, χωρίς να αναφέρονται στις συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε μια βαριά βιομηχανία ούτε στα εργατικά «ατυχήματα» που μετράνε κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Οι συκοφαντίες αποσκοπούν να εμφανίσουν ως υπεύθυνους για την κατάσταση της επιχείρησης τα δικαιώματα των εργαζομένων και να αθωώσουν όλες τις κυβερνήσεις - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ - που με συνέπεια υπηρετούν το διαχρονικό στόχο στραγγαλισμού και τεμαχισμού της ΛΑΡΚΟ ώστε αυτή να γίνει πιο εύκολη λεία για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το τελευταίο εξάμηνο του 2019 στο εργοστάσιο της επιχείρησης στη Λάρυμνα έχουν σημειωθεί δύο θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα». Αν και οι παρεμβάσεις των σωματείων, ιδιαίτερα του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, για τις τεράστιες ελλείψεις μέτρων για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είναι συνεχείς, τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για την προστασία των εργαζομένων.

Οσο για τους μισθούς, χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση συνδικαλιστή από το Σωματείο της Εύβοιας ότι δουλεύει πάνω από 20 χρόνια και παίρνει περίπου 1.000 ευρώ. Να σημειωθεί επίσης ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ένα μήνα.

Μόνο ο ενιαίος αγώνας θα φέρει αποτελέσματα για τους εργαζόμενους

Μετά τη συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση:

«Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην πάλη και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, στους δρόμους του αγώνα, για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, για να υπάρξει αυτήν τη στιγμή άμεση χρηματοδότηση, έτσι ώστε να πληρώνονται τον κόπο, τον οποίο δουλεύουν στα εργοστάσια της ΛΑΡΚΟ.

Και βεβαίως θα παλέψουμε - από κει και πέρα - μέσα στους αγώνες με τους εργαζόμενους όλων των σωματείων, με την ενότητα του αγώνα τους και με τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων όλων των κλάδων - και του κλάδου του Μετάλλου, αλλά και όλων των εργαζομένων - των λαϊκών στρωμάτων, της κοινωνικής συμμαχίας, μέσα από συλλαλητήρια, από δραστηριότητες, ημερίδες, με παρεμβάσεις στα υπουργεία, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή και κυρίως στους δρόμους του αγώνα, ξεκινώντας αμέσως μετά τις γιορτές.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες. Μόνο ο αγώνας θα φέρει αποτελέσματα για τη ΛΑΡΚΟ, για τους εργαζόμενους αυτής της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ